Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 72

Tema: Porod koji se pretvorio u traumu...duuga

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    mišica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Porod koji se pretvorio u traumu...duuga

Kao prvo, na početku moram upozoriti sve cure koje su trtarošice i slabih živaca da ne čitaju.
    Dakle...
    Imala sam savršenu, planiranu i željenu trudnoću. MM me čuvao ko kraljicu. Puštala glazbu i pričala sa svojom bebom. Osjećala istinski i duboki poriv da postanem mama. Ja i MM prošli Rodinu radionicu o dojenju, tečaj priprave za porod (iako nije trebalo). Napravili plan poroda i pročitali sve što se moglo. Doma vježbali disanje. Cijelu trudnoću se nisam bojala jer sam razmišljala: "Nema me čega bit strah, moje tijelo i moja beba će znati što i kako teba, a ako im slučajno zatreba pomoć, doktori i babica su tu da pomognu". Podebljala sam jer će se ova rečenica pokazati ključnom.
    Dva dana prije termina na kontroli u 8 ujutro otvorena 1 prst, stari dr koji je velika faca na pregledu mi rekao da mi radi nešto što će pokrenuti trudove. No ajde...
    Nakon pregleda ja i MM idemo na kavu, meni je malo teško sjedit, a kad smo oko 11 došli doma, mene boli kao malo jača menga, ali se baš ne obaziremo. Ručamo, ja okolo zivkam ljude. Iscjedak sluzavo krvav. Oko 14 sati kaže MM: " A da počnemo malo gledat na sat?". I gledamo, trudovi na 12-5-7-3 minute. Legla sam i pokušavam spavat jer sam predhodnu noć spavala 4 sata. Boli sve jače, teško mi se opustit, puštam sebi i bebi glazbu, MM me potiče neka vizualiziram našu plažu itd. Oko 17 sati trudovi koji sada fino bole su na 4 minute. Dišem i znojim se ko konj. U 19 smo bili u rodilištu. Gleda me mlada dr i kaže "ma kakvi trudovi, ajte doma spavat", i procjenjuje bebu na 3600g i dodaje "Aiiiiiii kako vam je ogroman trbuh". Vraćamo se u 20 sati doma a mene boliiii.
    Paše mi kad ležim, MM kraj mene i dišemo i brojimo. Trudovi i dalje na 4 min i BOLE (spavaj ti k*** )!!!
    Oko 22 dolaze na 3 min, traju dugo, nemrem govorit a leđa trgaju. U ponoć sveki u kontroli sa vrata kad me vidla kak se grčim viče "Pa kaj čekate, zovite hitnu, bu se doma porodila!!!"
    Oko 00.30 dolazimo opet u rodilište. Sestra mrgud sa vrata "opet vi"
    Na pregledu 4 prsta, dobivam klistir i ponavljam da će MM na porod samnom a ona prevrće očima. u 1.30 sam u boksu, dolazi mladi i zgodni dr i kaže da će prokinut vodenjak da ubrza. Ok može. Pita me želim li lijekove protiv bolova ili drip. Već me boli 12 sati i umorna sam i kažem da želim lijekove ali drip i epiduralnu ne- sve dok je samnom i bebom sve ok i dok imamo snage. Namjereno podbljavam.
    On odlazi i dolazi MM. Dišemo, razgovaramo, on mi šprica usta. Oko 4 me već boli da pušem plitko i nemrem razgovarati. Kako naiđe trud ja povratim i pokakam se. Gledam prozor iza moje glave, još je mrak, ne vidim sat ali sam zapala u nekakvu polunesvijest od boli i tješim se kad svane da ću roditi. U 6 sam nesvjesna svega, izgubila sam ritam disanja, jaaako sam umorna, pričam gluposti (kaže MM da sam mu ponavljala da ima Pinokia na pidžami :? ), sestre i dr se izmjenjuju i stalno ponavlaju "još malo". Komentiraju da se ne otvaram. Stalno dolazi jedna mlada crna sestra koja mi se unosi u lice i smiruje glasom, nemam pojma kaj priča ali me smiruje. Počinjem se nekontrolirano tresti i okretati očima, MM zove sestru a ova kaže "dajte prestanite, niste prvi koji rađate" pa CTG ne pokazuje baš trudove (MM mi je poslije rekao da je bilo tako, ali da mi je trbuh bio izobličen i da je on vidio kako se beba GURA NOGAMA). Nemrem se skoncenrirat na disanje, stenjem i pokušavam se okrenuti sa desnog boka jer me leđa najviše bole. Nedaju mi, jer se beba navodno tako spušta, cijelo vrijeme povraćam i kakam. Dolazi crna sestra i kaže "tiše malo, ti se jedina ovdje čuješ, i prestani tiskati". A ja se u svoj muci pridignem i velim joj "ne tiskam ja, samo tiska, a ti molim te izađi i ne vraćaj se, ne želim te na svom porodu" Ona odlazi, a MM :shock: , ali šuti.
    U 7 sati me tjera jaaaaaaaako na tiskanje, pritisak mi je na mjehur (daju mi kateter), ja režim a MM trči po babicu koja kaže "nećete vi još". Od boli neznam kako se zovem, vani sviće a ja gledam u strop i ponavlljam "Pomozi mi Isuse", dišem, gledam MM, on je isto cijeli izobličen. Pomišlljam kako bi mogla ustati i otvoriti prozor i kako bi bilo začas gotovo ... Oko mene u boksevima svako malo zaplače beba a ja plačem kako svi mogu osim mene i kako sam nesposobna roditi. u 8 Vizita sa 20 dr dolazi, dolazi i onaj dr velika faca, pregledava me i prima za ruku i kaže još malo. smiruje me i vjerujem mu. dolazi oko 20 učenica i 20 stažista i svi gledaju, a ja nesvjesna svega. tek tu i tamo kad otvorim oči vidim njihova prestravljena lica. plačem i molim da mi neko pomogne u toj j****** bolnici. oko 9 kažem MM neka ide naći nekog dr i nek mu kaže da ćemo potpisat bilo šta, samo neka ga izvade. MM odlazi i u magli čujem kako viče na hodniku. nastaje trka, dolaze 3 dr, sestre i babica +onaj auditorium. kaže babica"evo, htjeli ste prirodan porod, šta se žalite. već ste dobili lijekove za bolove, za otvaranje i 2 infuzije". otvorena sam 8 prstiju i kaže da neću još. a ja kažem da ću sad tiskat pa ona kako oće. Pripremaju krevet, ja tiskam oko sat vremena i molim se da krene, ali beba neće van. Dr mi jaši po trbuhu ali nije dovoljno jak pa uskače drugi a ja razmišljam kako je zgodan. drugi mi tiska trbuh sa strane jer se beba zaležala. to peeeeeče i boli, ja režim ko životinja i suze mi cure. mislim kako će mi trbuh eksplodirat-tu sam zaradila strije. osjećam kako me međica peče i znam da bih trebala prestat tiskat ali mi je svejedno, makar pukla do guze. izlazi beba i stavljaju mi ga odmah na trbuh na golu kožu. ja vičem neka ne režu vrpcu još i nisu. beba je oooogromna, plava, pokakana i strahovito izobličena. ja se nemrem veseliti bebi nego ponavljam-hvala Bogu gotovo je". sad me toga sram, a babica kaže "ja sam obavila sav posao"! MM reže vrpcu i oni hoće uzeti bebu, a ja nedam nego velim crnoj sestri neka mi ga pomogne staviti na cicu. svi me gledaju bijesno, ali slušaju i sad su prefini. važu ga. dug je 53 i težak 4410g (sjećate se kak ga je dr procijenila).MM odlazi.10 ujutro je.
    rađam posteljicu, svi su u čudu kolika je. ostao je komad, daju mi anesteziju i ja pada u blaženi san. budim se dok me 3 dr šivaju, crna sestra mi šapće da sam pukla nutra i ban sve do guze, ali da ovaj dr radi jako dobro. svi su sad jaaako fini, jer su vidjeli da nisam samo prvorotka koja bezveze cvili. ja i beba danima nakon toga spavamo, ja ne mogu 2 dana iz kreveta, rušim se u nesvijest svaki čas.
    od toga je prošlo više od 3 tjedna, više ne osjećam tugu kad primim bebu, nemam više jako osjećaj da su mi uzeli dio osobnosti i onog praiskonskog znanja i nekakve moći i ne osjećam se ranjeno. tijelo se oporavlja ali emocionalna trauma ostaje. ne želim više imati djece, kad bi sad saznala da sam trudna završila bih na psihijatriji. svaki put kad se sjetim poroda dobijem napadaj panike. razmišljam i da potražim pomoć.
    moje tijelo ni moja beba nisu znali što treba, a dr mi nisu HTJELI pomoći. moglo je drukčije da je mlada dr bolje procijenila bebu, da su me pustili da hodam, da su mi pomogli što im je i dužnost kad sam zapomagala, plakala i molila da mi pomognu, da je CTG bio ispravan itd.itd.
    pretužno i prestrašno.
    nadam se da će moje iskustvo nekom pomoći, meni je nekako lakše kad sam to nekome ispričala. sad znam da nije bilo MM koji je prijetio vikao da bi moj porod završio tragično, jer su pod zadnje prestali se obazirati na mene.
    e da, i sjetila sam se mame. nikad nisam s njom bila u dobrim odnosima, ali sam misila kako bi voljela da mi je mama tu.
    idem brisati suze, tipkam sa desnom, moj anđeo mi je u drugoj.
    nakon svega-DIVNO JE BITI MAMA.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Jako mi je žao što si to prošla, mi smo imali slčno prvi put, srećom je naš bebač bio puno manji pa je lakše izašao, trebalo mi je nekih 4 godine da ponovno pomislim na bebu...
    Čim budeš imala snage pričaj o tome što osjećaš, nemoj sve držati u sebi, dobro je da si smogla snage sa nama to podijeliti
    Želim ti puno sreće , tebi i tvojoj velikoj bebici!

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

bez teksta sam
    Doći će dan kada ćeš poželjeti još jedno maleno i sve će biti ok
    pusa malenom anđelku

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

I ja tek kad sam rodila drugu bebu.,sam rekla ne zelim vise djeceniti u pomisli( prica je tu na forumu) jer sam imala jako tezak porod, a sad nakon godinu ipo ...vec kuham muza za trece Nisam zaboravila, al znam da imam djecu koju ne mogu vise volit nego sto volim...i fali mi jos jedno...

Proci ce i tebe taj strah...i nemogu rec da ces zaboravit, al to sjecanje vise nece biti strasno toliko..

Pusa tebi i tvom malom anđelu

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Mišice, ne znam sto napisati, samo

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Kad sam sina rađala otprilike sam imala slično iskustvo , sama bez MM, još su mi dali i drip koji je napravio još veće s...nje jer sam rodila za 2 sata. Zaglavio im se ( i rukice i glava zajedno su išle van)
    Rezali me kriš - kraš da bi ga izčupali van.
    4,500 - 52cm,
    Rekla sam nikad nikad nikad više.....
    To " nikad " trajalo je 6 godina...

Velika tebi i bebici

Ana :-) avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Draga ovo je prestrašno .

Najbitije od svega je da ti držis svog u rukama

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

pomalo tužna priča, ali ipak sa sretnim krajem...
    sretna mama je to najbolje opisala.
    Čestitam ti na andjelu...
    Pošto nisam nikad rodila, ne mogu reći da će bol proći, ali ti to od sveg srca želim- Neka ipak prevlada radost što imaš zdravog andjelčića...

chris blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Ovo je stvarno traumatična priča. Za tebe i tvoju bebu.

A u kojoj bolnici si rodila?[/b]

mišica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

U Vinogradskoj. Nadam se da će jednog dana pa makar uz nečiju pomoć moje rane zacijeliti i da ću početak majčinstva gledati sa manje boli u duši i osjećaja da sam nesposobna.

belurka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ja sam rodila uz epiduralnu.. znala sam kakva sam i da nisam "taf girl" i da bi mi vjerojatno ko i tebi to ostala velika trauma. Od menstrualnih bolova sam znala padat u nesvijest. I mogu ti rec da mi je porod bio ko iz bajke. Rodila sam u 19 i 10, a do 19h sam citala gloriju i pricala sa muzem i porod mi je ostao u predivnom sijecanju. i Zao mi je da ti je to tako tesko bilo....!

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

nesposobna?! :?

ne dušo , nije ovo bilo do tebe
    pa oni stari dr. je čeprka di nije smio, tvoje tijelo nije bilo spremno , ne znam šta je napravija da ti izbaci sluzavi čep, tko će ga znati :?
    rađala si ležeći
    a onaj tko je gleda na UZV treba ponovo u školu, UZV može faliti +/- 400g, nikako kilogram

o skakanju na trbuh - GROZNO, pa mogli su bebu povrijediti :?

zar si ti kriva za tu ekipu nehumanih, bezosjećajnih zombija?

glavno da ste izvukli živu glavu

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Moraš misliti pozitivno usprkos lošem iskustvu i naravno da si sposobna jer si izgurala to sve!
    Drži se, bebica i vrijeme će ti izliječiti sve rane i sigurno ćeš poželiti još bebica.
    Pozdrav!

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Beta prvotno napisa
    Moraš misliti pozitivno usprkos lošem iskustvu i naravno da si sposobna jer si izgurala to sve!
    Drži se, bebica i vrijeme će ti izliječiti sve rane i sigurno ćeš poželiti još bebica.
    Pozdrav!
    tebi i tvom anđelčiću.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

mišica,

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

nadam se da će rane što prije zacijeliti

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

mama2x

Početno

i ja se priključujem klubu teških poroda.
    prvi porod trajao 2 dana, gel, drip, infuzija, injekcije protiv bolova.
    sva zdrogirana od silnih ljekova, u bunilu, urlala od bolova, povračala, uf teško mi se sjetit. MM nije bio sa mnom, ja sama u boksu.
    sječam se da sam cijelo vrijeme molila oče naš i neka ta agonija što prije prestaje.
    beba isto plava, pokakana, ali sve ok, fala bogu.
    sve zaboravih nakon nekih 2,5 godine.
    drugi porod-carski, ali kad sad malo bolje gledam, ipak je prirodni bio bolji-samo da mi je bila epiduralna.

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

mladi i zgodni dr i kaže da će prokinut vodenjak da ubrza. Ok može.

trebamo novu parolu: ne dam vodenjak
    makar kako bili mladi i zgodni

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Mišice, užas. Kad ovo čitam u meni se mješaju osjećaju bijesa i tuge.

Prvo, tvoja me priča ponukala da još više cijenim svoj porod koji je u usporedbi s ovim doista bio idealan, prije svega zbog ljudskosti i pomoći doktora i babice koji su mi pružili prijeko potreban osjećaj sigurnosti, čak i u trenutku kada sam skužila da su u nekakvoj panici (pupčana vrpca moje bebe je bila samo 30 cm duga).

A ti si se još i gospodski ponijela i herojski sve izdržala. Ja mislim da bih se i fizički obačunala s tom babuskarom od sestre.

U svakom slučaju, uživaj u svojoj bebi, i kad je pogledaš sigurna sam da pomisliš da je vrijedila svake patnje, mada ta patnja nije bila nužna, čini mi se da je bila skroz nepotrebna.

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

mišica

betty boop avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    nesposobna?! :?

ne dušo , nije ovo bilo do tebe
    pa oni stari dr. je čeprka di nije smio, tvoje tijelo nije bilo spremno
    Potpisujem.
    Nažalost, mnogi doktori si dopuštaju da izigravaju bogove, a naša tijela ne mogu se prilagoditi njihovim proračunavanjima i kalupima u koje nas sve pokušavaju staviti.
    Ponekad se osjećam kao da smo svi pomalo postali taoci moderne medicine.

Erin avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

mišice , stvarno traumatično iskustvo!
    da što prije uz svog sve zaboraviš!

Irchi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Mišice .
    Već su ti cure rekle sve.
    Doći će vrijeme kad ćeš biti spremna za drugu bebu. Do tada uživajte sa svojim anđelom .

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

strava, možda bolje da ne čitam ovakve teme dok ne rodim. Dođe mi volja da se porodim na wc-u. Dobro je znati o čemu se radi kad mi budu nudili drip i sl., ali ne znam hoće li mi to išta pomoći kad budem i sama u takvoj situaciji, ili ću biti samo više uspaničena.

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Draga mišica, sva sreća da je tvoj muž bio uz tebe, jer da nije sve bi bilo još puuuuno teže, tako da, hvala Bogu barem na tome.

I nama koje smo imale lakše porode na početku nije lako, i nije baš da bi to ponovo prošle, ali ipak vrijeme lijeći sve rane, i vjeruj mi, opet ćeš poželjeti jednog anđela

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa
    strava, možda bolje da ne čitam ovakve teme dok ne rodim. Dođe mi volja da se porodim na wc-u. Dobro je znati o čemu se radi kad mi budu nudili drip i sl., ali ne znam hoće li mi to išta pomoći kad budem i sama u takvoj situaciji, ili ću biti samo više uspaničena.
    Zato ja i nisam čitala ovakva iskustva prije svog poroda.
    A što se dripa tiče, ne moa uvijek biti tako crno, meni je drip pomogao da rodim i sve je skupa bilo gotovo za nepuna 2,5 sata.
    Sve ovisi o doktoru, babici i njihovom pristupu.

mišica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

svaki porod je drugačiji. ali ja bi isto voljela da sam si ranije dala više truda da čitam ovakve stvari jer bi možda bila pripremljenija na to da se sr* događaju češće nego mislimo. jako je važno dobro se educirati jer ti nitko neće ništa nažalost objasniti . ali treba biti spreman i na odustajanje od svojih zamisli, jer nikad neznaš u kojem će smjeru krenuti situacija. ja sam isto mislila da želim porod bez lijekova, ali kad je došlo do toga moje tijelo je bilo toliko izmučeno (nisam spavala skoro uopće dan ranije, slabo sam jela, povraćala, imala sam jako dugo trudove) da mi se činilo razumnim kad su mi ponudili lijekove. važno je u tom trenutku osluškivati svoje tijelo i njegove potrebe, a ne se držati slijepo svega kaj smo zamislile dok smo još bile jaaako hrabre i od trudova ni t. i najvažnije je upoznati i educirati muža sa svojim željama i sa svim postupcima jer će on biti taj koji će biti skroz priseban i on mora biti spona između tebe i osoblja, i budno paziti da ti ne rade ništa što ne želiš (ne dopustiti ako nešto nećeš, ili kao u mom slučaju biti taj koji je spasio stvar). jer u tim trenutcima nisi svjestan nekih stvari, ne osjećaš, i na kraju krajeva ni ne vidiš da ide babica sa ooogromnim škarama za epiziotomiju, a nitko te naravno ništa ne pita.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj mišica prvotno napisa
    i najvažnije je upoznati i educirati muža sa svojim željama i sa svim postupcima jer će on biti taj koji će biti skroz priseban i on mora biti spona između tebe i osoblja, i budno paziti da ti ne rade ništa što ne želiš
    tko??? on će jadan biti taj koji će biti skroz nepriseban... htjela bih da ide sa mnom ali s druge strane više ne znam da li da ga izvrgavam tome, njemu je zlo čim je blizu bolnice i kad se uspaniči često se slabo kontrolira.

Marna avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Žao mi je, mišice, zbog svega što si prošla . Nažalost, znam nekoliko takvih iskustava i priča i sve je završilo sretno, sretno.
    Jedna žena je isto tako dugo, dugo rađala svog sinčića, u isto vrijeme kad sam ja rađala svoju K. Bila je u susjednom boksu i plakala, stenjala, a činilo joj se (kako je rekla kasnije) da sam došla i odmah rodila (iako nije bilo "odmah", naravno). Poslije mi je rekla: "Čula sam tvoju bebu kako plače. Poželjela sam i ja da čujem svog bebača."
    Tužno mi je čitati ovakve priče. Svaki porod je priča za sebe, razlikujemo se međusobno, ali bol nam je svima zajednička. Držala si se junački i bila si jaka (bravo mama mišica!), a najvažnije je da je bebač u tvom naručju. Trebat će vremena da tvoje rane zacijele. Svim srcem ti želim što brži oporavak i ... da poželiš barem još jednog malenog
    Tebi, tm i bebaču sve

Marna avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Žao mi je, mišice, zbog svega što si prošla . Nažalost, znam nekoliko takvih iskustava i priča i sve je završilo sretno, sretno.
    Jedna žena je isto tako dugo, dugo rađala svog sinčića, u isto vrijeme kad sam ja rađala svoju K. Bila je u susjednom boksu i plakala, stenjala, a činilo joj se (kako je rekla kasnije) da sam došla i odmah rodila (iako nije bilo "odmah", naravno). Poslije mi je rekla: "Čula sam tvoju bebu kako plače. Poželjela sam i ja da čujem svog bebača."
    Tužno mi je čitati ovakve priče. Svaki porod je priča za sebe, razlikujemo se međusobno, ali bol nam je svima zajednička. Držala si se junački i bila si jaka (bravo mama mišica!), a najvažnije je da je bebač u tvom naručju. Trebat će vremena da tvoje rane zacijele. Svim srcem ti želim što brži oporavak i ... da poželiš barem još jednog malenog
    Tebi, tm i bebaču sve

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

zao mi je da si to prosla .Drzi se i nemoj zaboraviti da si ti najbolja majka svom djetetu a nikad nemoj ni pomisliti da si nesposobna.

Andora avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

mišice

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Mogu mislit kako ti je bilo. I sama sam imala prilično težak porod i provela u rađaoni 32 sata. Pritom nisam smjela ništa jesti ni piti (popila sam litru i pol vode po skrivečki) za slučaj potrebe carskog kojeg na kraju nije bilo. Dali su mi gel pa drip pa kad sam bila totalno iznemogla infuziju. I nitko nije imalo sluha za moje bolove i za to da bi ja radije hodala nego non stop ležala. Užas! nisam više znala za sebe i molila sam doktoricu da me vodi na carski, a bilo ma strah i za bebu jer je bila 33 sata bez plodne vode.

Meni je doktorica spominjala da postoje neke inekcije za otvaranje koje bi meni sigurno pomogle, ali ih oni nemaju a u apoteci ih isto ne mogu kupiti jer se moraju naručiti. To im nikak nisam mogla oprostiti. Znači ima pomoći, ali oni trenutno nemaju... da ih zadaviš.
    Jel ima netko od vas iskustva s takvom injekcijom? - to me jako zanima.

I eto mišice, sada godinu i pol nakon poroda meni su prilično izbljedila sjećanja na sve bolove i ne mogu si ih baš jasno predočiti. To to je priroda.... inače bi puno ljudi imalo jedno djete.

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

bože mili, koja priča
    želim ti da se što prije oporaviš, ljubi svoje zlato, ono će ti pomoći da preboliš to što se dogodilo

Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

mišica, ne sekiraj se.
    i ja sam s prvim djetetom imala dosta loše iskustvo. cijeli dan je prošao ok (nisam ni malo odspavala), na večer oko 10.30 mi puca vodenjak, ali nemam trudove. obzirom da je prvo dijete idem odmah u bolnicu jer svi kažu da tako treba. strpaju me odmah u rađaonu, otvorena jedan prst, trudovi i dalje ništa, a voda iscurila u dva navrata skoro sva. kad smo zvali sestru da mi promijeni plahtu jer sam sva mokra od glave do pete, rekla je da bu došla, a nije dva sata, tak dam se sva smrzla, nakon dva sata je navratila u prolazu i prokomrentirala pa vi ste skroz mokri i konačno mi dala sve suho.
    moj mužić je cijelu noć sa mnom, pričamo (tako da ne spavam niti tu noć), on ujutro odlazi i obečavaju mi da će biti sa mnom. ništa se ne dešava, ali sam u rađaoni i slušam kako svi rađaju, pa ne mogu niti oka sklopiti. oko pet popodne dobivam trudove (lažne), u osam počinju moji, dolazi mužić, i bude uz mene. imam trudove slijedećih sedam sati, filip je visoko gore,kao da se ne treba roditi. u jedan po noći (24 sata nakon ulaska u box+cijeli dan budna prije toga) končano dobijem drip i raspadam se, ali se jako malo otvaram. toliko sam umorna i iscrpljena da nemam više snage za niš. buncam/sanjam i govorim u snu između najjačih i najkračih trudova (iako sam se tome smijala kad mi je netko rekao).
    konačno se filip rađa uz pomoć doktora koji mi je zapiknuo laktove ispod rebara, i mog muža koji me je gurnuo odotraga i podignuo mi leđa da mi bude lakše i da ima snage.
    i prvo što sam izgovorila, kad su mi dali filipa nije bilo nikakvo obračanje bebi, nego komentar mužu "nikad više".
    da stvar bude gora nisam se niti slijedećih dana osijećala baš najbolje i kad je došla patronažna, rugala mi se kaj još ne sjedim.
    točno nakon tjedan dana završavam na hitnoj, zbog bolova i temperature i to na kiretaži. ostala im je posteljica, a sestra na hitnoj i se ruga da sam došla sigurno radi mastitisa.
    čim vide šta mi je, svi su mili i dragi i obavljaju mi kiretažu na živo.ali eto sve je to iza mene.
    iza imam još jedno dijete. sve je bilo ok.
    priroda je sve to stvorila tako da zaboravimo tavkva loša iskustva.
    bit će sve pet, i poželjeti ćeš sigurno još koje dijete. samo polako. za sve treba vremena. drži se

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj TeinaMama prvotno napisa
    Meni je doktorica spominjala da postoje neke inekcije za otvaranje koje bi meni sigurno pomogle, ali ih oni nemaju a u apoteci ih isto ne mogu kupiti jer se moraju naručiti. To im nikak nisam mogla oprostiti. Znači ima pomoći, ali oni trenutno nemaju... da ih zadaviš.
    Jel ima netko od vas iskustva s takvom injekcijom? - to me jako zanima.
    Ja sam to dobila. Sestra mi je rekla kada mi je dala injekciju - dajemo Vam nešto što će Vam pomoć da se otvorite, pa mislim da je to to. Rekla je ona i točno kako se zove, ali ja se sad ne sjećam na žalost...

bubimira avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

žao mi je što si prošla kroz ovo ružno iskustvo.

želim ti da ti emocionalne i fizičke rane što prije zacijele.
    i jednog lijepog dana novu bebu i novo prelijepo iskustvo rađanja

mišica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nastavak priče...
    od silnog skakanja po trbuhu i babice koja je bebu kako kaže mm doslovno vukla van za glavu ispostavilo se da su mojoj bebi oštetili vratni mišić koji sada krvari iznutra i moramo na terapije. i desno stopalo koje ide prema unutra.
    dođe mi da odem i da ja nekome zavrnem vratom...

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

na svu sreću, sve je dobro završilo,. Podsjeća me na moj prvi porod u Zagrebu 2000. Dvje godine nakon toga sam imala paničan strah da ne zatrudnim, baš zbog poroda. Drugo dijete sam rodila u Varaždinu i imala sam prekrsan porod o kojem često razmišljam sa toplinom oko srca. Tebi želim i da tvoj slijedeći bude predivan!

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

pročitala sam i rasplakala se

Ti si naša Zimnica, pa znam za vrat i nožicu

To je strašno i dobro da si napisala, da se nikad ne ponovi nikome

Ja osobno nemam takvo iskustvo, naprotiv i zbog toga poludim kad ovako što čujem
    ne mogu vjerovati da nisu htjeli učiniti ništa

Nisi ti kriva ni tvoje tijelo ni beba, nego niz postupaka koji su doveli do takvog stanja...

Šaljem vam puse tješilice i da što prije zaboraviš

elie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

draga misice

moja je prica jako slicna tvojoj po horor elementima, isto sam odbila drip, a u pocetku i amniotomiju, isto su me j*** s time 'htjeli ste prirodni porod, pa evo vam'. u radjaoni sam provela 20 sati, od trenutka kad su trudovi poceli ici na pet minuta do poroda je proslo 28 sati.
    ukratko, zadnjih se petnaest minuta poroda ne sjecam, dosla sam k sebi tek kad je maleni zaplakao. (inace, izvlacili su ga na vakuum.) jos sam u dilemi da li da pisem svoju pricu s poroda ili ne, u svakom slucaju, molim te posalji mi na pp u kojoj si bolnici bila (iako imam dojam da smo bile u istoj) i kod kojeg doktora...

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mišice
    drzim ti fige da razrijesis ovu veliku traumu i drugi porod dozivis potpuno, potpuno drugacije.

gdje si rodila? ako ne zelis na forumu, molim te na pp.

znam da je ovo sve sad iza tebe, ali jesi li razmisljala o tuzbi? ili barem da napises pismo ravnatelju bolnice, sefu rodilista i lijecnicima?

mišica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nije mi uopće problem reć da sam rodila u vinogradskoj. ni njih nije bilo sram, i nikog neće biti sram ako moja beba ostane invalid.
    misliš da imam temelja za makar kakvu prosvjednu notu??nekako kako vrijeme prolazi ja si umišljam da je to normalno a da sam ja preosjetljiva. namem pojma...kaj se treba potpisati??

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj Felix prvotno napisa
    mišice
    znam da je ovo sve sad iza tebe, ali jesi li razmisljala o tuzbi? ili barem da napises pismo ravnatelju bolnice, sefu rodilista i lijecnicima?
    ovako i ja razmišljam, što sam ti već napisala na topicu o položaju spavanja bebe

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

naravno da imas temelja. puno. za poslati kritiku ravnatelju, predstojniku rodilista i lijecniku - sigurno. moozda se zamisle, moozda iduci put, u slicnoj situaciji, se sjete tebe, i postupe drugacije. sansa je mala, ali ako tako mozes pomoci nekoj zeni - treba pokusati. ja bih

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja baš nisam sigurna da ih možeš samo tak tužit. Moja susjeda je rodila veliku bebu, a ona je dosta niska i sitne građe. Nakon dugo vremena doktori su zaključili da se ne može porodit prirodno i poslali je na carski. Ali prekasno. Bebu su izvadili i mislili su da je sve ok i da je zdrava. A danas curica ima 6 godina, zgodna je, pametna, visoka i lijepo građena, duštvena - a ne može govoriti zbag oštećenja na mozgu. Možeš mislit koja tuga za roditelje, a nemaju koga tužiti. Nemreš im ništ.
    A pogotovo im nemreš ak nema težih oštećenja kod bebe.

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zasto ih ne bi mogla tuziti?
    to sto nam pravna drzava ne radi kako bi trebala, je sasvim druga stvar.
    najgore od svega bi bilo kad bi svi razmisljali na nacin 'nema smisla da ista ucinim, ionako su zasticeni kao licki medvjedi, ne mogu im nista, pa necu ni uciniti nista'. ako tako razmisljamo, takve stvari ce se ponavljati i nitko se nece opterecivati oko toga.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •