drage moje rodice,
pitam se, dali je u HR moguce ici odmah nakon poroda kuci (tj. isti dan), ako je s bebom i mamom sve u redu? ako imate kakvih informacija ili linkove na tekste ili slicno, samo naprijed i puno hvala!
drage moje rodice,
pitam se, dali je u HR moguce ici odmah nakon poroda kuci (tj. isti dan), ako je s bebom i mamom sve u redu? ako imate kakvih informacija ili linkove na tekste ili slicno, samo naprijed i puno hvala!
jok... nemoze...
mozes treci ili cetvrti dan, ili ako se posvadjas sa pol bolnice i potpisesda ides skupa s djetetom na svoju odgovornost onda drugi(kao ja)
kaj to znači? sa kim se mogu dogovoriti?marta prvotno napisa
doktorom , da ćeš potpisati papir da ideš na svoju odgovornost
ako budu surađivali
Naravno da možeš!
Pa nisi u zatvoru.
Ja sam potpisivala i išla kući i u puno težem stanju nego u kojem su "svježe" rodilje.
htjela sam reci, mozes se unaprijed dogovoriti. to se u sibenskom rodilistu moze, rekle su mi babice, ali ce te mozda odgovarati od toga. mislim da je bolje unaprijed pitati jer je manja frka, ako je uopce bude.
a potpisati se moras svakako.
Pod ovim "odgovarati" možeš računati i na raznorazna zastrašivanja, kako u kojoj bolnici. Ali nemoj da te to smete, i tebi i bebici će biti najbolje kod kuće. Ono što je najčešće kontraargument je da u slučaju da se nešto ipak desi zbog čega majka ili dijete moraju biti hospitalizirani, onda ne mogu biti zajedno. Mislim da i to ovisi o stavu žene, jer stvarno ne znam što bi se to trebalo desiti da me uspiju natjerati da im ostavim dijete bez mog nadzora.
e o tome i ja razmišljam, naravno ako bude sve ok
pogotovo ako budemo išli u ri
ne da mi se tamo blejit 3 dana
s noom sam bila 7 pa mi se ogadilo
aries, i ti nam dolaziš![]()
rodila sam u nedjelju oko 9h, u utorak u 13h smo bili doma. to je valjda standardno...
mislim ako rodiš do podne to se računa kao 1., a ne 0. dan
3. ideš doma
ra nadam se
ja sam rodila u čet.u 23.10 h i u ned.sam išla doma., u biti sam bila dva dana,pet.i sub.
e, još nešto
razmišljam da odbijem bcg i ovo novouvedeno cjepivo protiv hep b, pa još ako budem tražila i raniji otpust :/
koje su šanse da mi ne pošalju socijalne radnike doma?![]()
aries24 prvotno napisa
vrlo malesalim se naravno... nego meni su osobno i ta dva dana u rodilistu puno... ja bi isla doma odmah poslije onih dva sata kaj provedes u radjaoni...
Nas su istjerali nakon dva dana iz Petrova jer je bila gužva. Još je imao žuticu, al pedica je rekla da pošto prvo dijete nije imalo žuticu, za ovo nije opasno :? glupost, al bar su nas pustili.
hmmmm, znaci vrijedi pokusat nesto pokrenuti. mislim roditi u osijeku i mada to nije Bogu iza nogu, htjela bih ipak opet sto brze kuci...najradije bih rodila kod kuce, ali to je vec malo teze.
kad budem isla na pregled u 37. tjednu mogu pitat kako, gdje, sta.
nakon prvog poroda i kad se stanje sa malom zakompliciralo tek treći dan od poroda ne pada mi na pamet za slijedeći (ako ga bude) iti promislit za raniji odlazak iz bolnice.
sad me ne napušta pitanje: šta da sam otišla doma i da se doma zakompliciralo, bi li vidila, bi li probala sama riješit problem, bi li, bi li.....mislim da nije uzalud određeno ta 3-4 dana ostat u bolnici.
ja sam rodila u četvrtak malo prije podne, a maloj je bilirubin podivlja u subotu popodne, velika fibra skočila, a šećer pao skoro pa na nulu.
srića pa smo bili još u rodilištu i nju prebacili na neonatologiju.
moja frendica je rodila prije godinu dana u Merkuru i išla je kući nakon točno 48 sati. pitali su ju da li želi, rekla je da želi i to je bilo to. bolnica je drugi dan poslala jednu sestru koja joj je došla kući i izvadila bebi krv (što se, valjda, obično taj dan radi u rodilištu). frendici je to bilo drugo dijete.
ja sam rodila drugu bebu prije dva mjeseca. u Petrovoj. rodila sam navečer u subotu, kući sam išla u utorak nakon vizite. rodila sam bez ikakve kemije, nisam rezana, malac je bio 10/10, sestre su mi rekle da mu niti jednom nisu dale formulu - pa je možda to igralo ulogu... ne znam.
Daphne, daj nam ispricaj sto je bilo.daphne prvotno napisa
mi smo išli nakon 48 h kući...rodila sam u petrovoj...Tara prvotno napisa
ali smo malca vodili sami kod pedijatra da mu vadi krv...![]()
Elly prvotno napisa
ajde dobro, al idem otvorit novi topic na zdravlju djece