Ne peče se, brzo je gotov, vrlo ukusan.
Zdrav? Relativno. Ako se sladila zamjene sa zdravijima i keksi i čokolada kupe zdravi... ok je. 8)

Ja sam ga nazvala Gorankin kolač jer sam ga prvi put probala kod prijateljice Goranke. Mjere su odokativne...

__________________________________________________ _____

GORANKIN KOLAČ

TiJESTO
Nasjeckati suho voće (brusnice, suhe marelice, šljive... bilo koje)
Izgniječiti petit beure (ili neke takve zdrave) kekse (ne samljeviti, nego bas zgnječiti) - cca 400 g (ili vise...)
Otopiti čokoladu u vodi (cca 2 dcl), ja sam je otopila u vodi od kuhanog suhog voća
Promješati sve zajedno. Smjesa mora biti čvrsta.


MEĐUKREMA
Skuhati malo prosa sa jabučnim sokom te premazati tijesto (ja preskačem ovaj dio radi lijenosti)


KREMA

1. 1 šalica zobenih pahuljica,
2. 2 šalice mljevenih lješnjaka
3. mrvica soli
4. 1 šalica vode (pa dodavati po potrebi još jednu...)
5. šećer, slad ili neko sladilo
- kuhati 5 minuta
6. namrviti 200g tofu-a (sa vilicom usitniti ili u mixeru), 3 žlice pudinga (od vanilije ili lješnjaka, radi okusa, nije obavezno, ali meni je ok jer još malo zgusne)
- dodati u smjesu i kuhati još 5 minuta.


I to je to!