naprimjer dijete u Njemačkoj može vidjeti kokoš jedino u zoo-u
ja sam se šokirala šta radi kokoš u zoo :shock:
kad oni usmeno pričaju priču o kokama... dijeca nemaju pojma, šta je to? žirafa...
mi koji imamo brdo rodbine po selima i gdje su takve pojave normalne, i priče će biti puno puno bolje usvojene...
a takvih primjera je brdo...

Odgovori s citatom
kakve kokosi, kakvi bakraci.
treba se pridrzavati.
Istina, WC je jedan i malen, a ne kao u većim vrtićima gdje ima po 5-6 WCa i lavaboa, ali prednosti ima mnogo. Naravno, kome se sviđa takva pedagogija.... Što se Steinerove filizofije tiče, u nekim se stvarima ne slažem s njim, ali dublja filozofska pitanja zaista nemaju utjecaja na ono što se s djecom radi u vrtiću - više određen način rada i discipline. Da, discipline ima sigurno, to se vidi i po točno organiziranim i zaokruženim aktivnostima u određeno doba dana, aktivnostima tokom tjedna i godišnjih doba itd... U krajnjoj liniji, ne odgovara svakome isto, sva sreća da smo različiti i imamo različite afinitete pa možemo birati ono što nam najviše odgovara. Meni je važan instinkt i po njemu se često ravnam, a instinkt me i doveo do Vitice. Bumo vidli jel bio u pravu
).
), pa se nismo svi upoznali.
U grupama, koliko je za vidjeti, ima jos mjesta. Zasada se jos svi zajedno igraju, pretpostavljam da ce napraviti grupe za par tjedana, kada se svi prilagode. Drago mi je da se familija siri...pozdrav svima
Obje su mi samoinicijativno došle nekoliko puta
, a ja sam širinski nezaobilazna.
da, i nama se teta Maša jako sviđa. I baš mi je drago da ima tak' dobre preporuke.