Znači, na stranu Tin - bebasta faza koju se lako usmjerava dosljednim"

draganjem" ...,
ja govorim o primjerima onog bacajuceg djeteta i slično... gdje dosljednost ne bi pomogla i tako sam na ovu temu i došla!
Mislim, stvarno, pričati o dosljednosti da djetetu nedamo da dira utičnicu, udara nekoga itd... to su jasne stvari, nije valjda da o tome uopce raspravljamo?! :? Hocemo li biti dosljedni u tome da ne ide na cestu?! :? Mislim.. hello! To su podrazumijevajuce točke odgoja, a ne dosljednost.
A odgovor na tvoje pitanje:
Ajde mi definiraj jasno određivanje pravila i njihovo sustavno provođenje u jednoj riječi. jest disciplina, a u drugom kontextu o njoj nisam govorila.
Znači, ako djete iskazuje neki određeni obrazac ponašanja, a mi njemu poput papige dosljedno objasnjavamo da to ne moze tako, a ne pokusavamo shvatiti pozadinu i uzrok njegovog ponasanja, njegovih emocija, ne mozemo niti očekivati promjenu u ponasanju jer prvo što djetetu treba jest prihvacanje i priznavanje njegovih emocija i slušanje njegovih poruka
(jer, DA, on salje neku poruku, zato se tako i ponasa!!). Dok to ne učinimo, nema promjene, bez obzira na svu dosljednost ovog svijeta.
Da li se sada razumijemo vise?[/color][/b]