Citiraj silvy prvotno napisa
a ako je za tebe ok da ti dijete drugu dijecu tuce i to smatras izrazavanjem emocija, sorry onda nesto sa klincem nije u redu...ako smatras da je ok da kad je sa mamom legne na ulicu i nece da se digne i vice okolo onda ne znam sto da ti kazem....

i zanima me kako bi se ti osjecala da drugo dijete i pocme tuci tvoje, a mama tog dijeteta smije se i kaze:"ma to je samo jedna od faza"???
To o čemu ti govoriš uopće nema veze s onim o čemu sam ja govorila. Niti to o čemu ti govoriš ima veze s dosljednošću. Ima veze s loše odgojenom djecom i stvarno je grozno. Rijetko tako što vidim, ali vidim i tada često vidim i dvije vrste majki uz takvu djecu:
1) Slabašna, dobroćudna ženica koja nema autoritet i ne zna pravilno "kontrolirati" svoje djete...
2) grubu, krutu, dosljednu majku čije je dijete odlučilo biti (baš poput majke) grubo, kruto i dosljedno u svojim ispadima

Ja govorim o drugom, ti o prvom. Ni jedno nije dobro. Naravno da treba djecu poučavati pravilnom ponašanju, usmjeravati ih, raditi adekvatne zamjene, davati dobar primjer itd itd.. to je odgoj, a dosljednost je termin koji ne podnosim jer je beskompromisan... a samim time postaje kako kazes dresura. No, to ne znači da se ne slazemo, ja samo ne podnosim taj termin.