Citiraj Teta Eta prvotno napisa
Ne mogu se zamisliti u situaciji da lupnem Annu, mozda, eventualno, da totalno izgubim kompas jer je ucinila nesto opasno po zivot sto me uzasno uplasilo.... pa mozda, mozda, mozda u ljutnji, strahu, nemoci bi ju klepnula :? - ali primjenjivati to kao odgojnu metodu (kada druge ne pomazu)... ne i ne!!!
Nije dobro kad roditelji lijece svoje frustracije iz djetinjstva na svojoj djeci, jer odlazak u drugu krajnost sigurno nece biti dobar. A ti pises o krajnostima.... zar ne (bacanje letvi na glavu prolaznicima ili dijete kojem su uvalili preveliku odgovornost u zivotu).
Samo kratko jer mi malo tamo ceka po petnaesti put cicu danas... Upravo na ovo sto ti pises NISAM mislila. Dakle, na to da "izgubis kompas" i da ti puknu hormoni i sl stvari. To nije dopustivo. Nisam ni mislila na lijecenje svojih frustracija na djetetu. Mislila sam upravo na to da kad stvarno napravi neko veliko srranje u stilu ovoga sto sam opisala da bih ga udarila po guzici ili bih mu pokazala koliko sam zgrozena njegovim ponasanjem na neki drugi nacin ako bi mu bio razumniji. Ne radi se o ozivljavanju veceg nad manjim. Pa ne izivljavas se na njemu ako ga klepnes po guzi kad je zlocest. Samo zelis da se razvije u normalnu i dobru osobu sa sto vise pozitivnih kvaliteta, a to neces sigutno ako mu dopustis da se okolo izivljava na svima. Ali, u pravu si oko toga da je to stvarno krajnost. I takve su mi slike bile u glavi (tog malog rodjaka koji je bacao letve po ljudima a njegova se mama smjeskala i govorila "ne ivane") kad sam to pisala. Mea culpa.