Citiraj Luna Rocco prvotno napisa
Uh, izrazito se ne slažem s ovim. Gdje je tu logika - udarcem ga učiš da je agresija neprihvatljiva? :?
Nisi citala ono to sam ja napisala nego samo "skaces" na rijec "udarac. Nisi uopce procitala obrazlozenje mog stava. Kazem ti da se tocno sjecam kad me mama ne bi kaznila da bih ja to protumacila kao da nju nije briga za mene i to me iznutra cinilo jako nesigurnom i nevoljenom. Zamisli, zvuci apsurdno ali je istinito.
I ne mora svaki udarac biti agresija. Kad se dijete izviljava, tuce druge i sl. to je onda kazna a ne agresija. Ne mora udarac biti popracen vristanjem, maminim šikljanjem hormona i sličnim. Po meni je daleko gore planuti na dijete na neki drugi nacin nego da u pravom trenutku dobije zasluzenu packu. to je sve sto hocu kazati. Zato mislim da sve ono sti si dolje nabrojala ne važi.
Citiraj Luna Rocco prvotno napisa
Iskreno, ne razlikujem premlaćivanje i "po guzi", o tome sam već pisala. Razlika je samo u intezitetu fizičkih posljedica.
To pitaj one koje su mame premlacivale. Moj muz dobro razlikuje jer ga je stara premlacivala i lupala mu glavom u zid, a udarac po guzi kad je to potrebno ne smatra nuzno losim. Uostalom, napisala sam kad premlatis dijete znaci da si izgubila kontrolu, sto se ne smije desiti. kad dijete dobije po guzi jer je zasluzilo znaci da si mu dala do znanja da to vise ne smije raditi jer je napravilo nesto jako lose a ne da ucis agresiji.
A sad EOD.