pa... to je ista stvar kao da te jako tuku.Anita-AZ prvotno napisa
A ja nisam mislila ni na to.
Ali ne da mi se vise o tome pricati, iscrpljena sam i uopce ne mogu razmisljati i smisljati argumente
Samo znam da bi ja voljela da me mama tu i tamo udarila kad je trebala
Anita-AZ prvotno napisa
Ma nisam ja tako losa da bi me toliko trebao preodgajati nego sam jako samokriticna i to je vise samoinicijativno.
![]()
A to je upravo ono sto ti zelim objasniti. Posto nisam dobila po nosu kad sam zasluzila, osjecala sam se nevrijedno- ne znam zasto je to toliko tesko za shvatiti? Odnosno, podsvjesno imas osjecaj da ne vrijedis i da ih nije briga ako ces ti napraviti nesto lose, a to = da ih nije briga za tebe kao osobu. I to je grozno iskustvo i stvara nesigurne ljude i ljude s osjecajem manje vrijednosti. I to iz vlastitog iskustva. Zato kazem da dijete treba znati kad ne smije nesto raditi i da mu to treba objasniti i ako treba na neki nacin ga "kazniti": reci ne, viknuti ili u krajnosti tuknut da se trgne i onda mu dobro obrazloziti zasto takve stvari ne smije raditi. Na takav "udarac" sam ja mislila.
Nadam se da ne mislis kako sam sad ja neka bezobzirna babetina koja ce mlatiti svoje dijete i da bar ti od svih ovih ovdje otprilike kuzis sto sam htjela zapravo reći. Jer ostali mi samo vade recenice iz konteksta i obrcu teze. Tako da ispada da sam rekla nesto sto uopce nisam mislila. A i ovaj medij je nezahvalan jer ne mozes osobu vidjeti uzivo i skuziti pozadinu njenog govora, mimiku i sl. pa cesto dolazi do nesporazuma.