Melita - I moj je brak zapao, tj. mjesecima zapadao, u krizu nakon rođenja djece, i ta kriza je eskalirala prije par mjeseci kad je MM "odlučio" ostaviti me i otići s djecom. Onako, preko noći. Jer nema više kemije, ja ga ne poštujem, samo sjedim doma, bolje mi je da odem raditi pa ne bi bila nadrkana (da oprostite) i slična muška sranja koja im padaju na pamet kad im se odjednom skupe obaveze na poslu+bolesna djeca (koju mame doma njeguju)+nervozna žena (jer doma njeguje bolesnu djecu)+problemi s lovom (ko ih danas nema?)+milion ostalih buba i bubica...
Onda sam ja, nakon jadanja frendicama i Rodama, rekla da ode ali djeca ostaju samnom, jedino ak želi biti na sudu i na pomirenjima i kod psihologa... I još sam ga podsjetila da sam mu napomenula 2 mjeseca nakon rođenja djece, kad sam shvatila napor i odgovornost koju djeca donose, kako moramo paziti na našu ljubav, jer se vrlo lako ljudi uhvate u zamku života i izgube ono što im je izuzetno dragocjeno. Pustila sam ga par dana da promisli i onda je sam prišao i ispričao se i rekao da mu je teško, da se sve skupilo i da nas obožava i da nas nikad nizašto ne bi ostavljao... (eto opet sam se malo ispucala

).
No, ono najvažnije što sam u toj eskalaciji krize shvatila je to da sam i ja kriva i nervozna i zapravo nezadovoljna i da se moram mijenjati. I tako sam poslušala vlastiti savjet koji sam davala tu na Rodi, i počela se pridržavati tablice prioriteta. Djeca su prva ali tako da osjete da su i mama i tata ponekad umorni, nervozni i da se moraju svaki dan posvetiti jedno drugome barem pola sata. Ponekad je to ležanje na kauču i komentiranje dnevnika dok klinci u pidžamicama još malo šize po kući prije spavanja, ili kad djeca zaspu gašenje TV-a i podgrijavanje romantike, ili kad moja mama dođe subotom onda MM i ja kao odemo u dućan na sat vremena pa klisnemo na sljeme na cugu i usput prošećemo... Ima načina da zadržite bliskost i da sačuvate brak, a ono što je najvažnije je to da ne svedete komunikaciju na rješavanje tekućih pitanja i razgovor o djeci.
Malo zbrkano pišem ali pokušavam kuhati ručak, provjeravati MM-u neke telefonske brojeve i pisati vama, pa nemojte zamjeriti.
Ukratko, naša kemija se polako, ali zaista polako, vraća. Ne može to brzo jer tekuća pitanja se rađaju svakog dana i svaki dan je naporan i prepun obaveza ali bitno je da ne zaboravite koji vam je krajnji cilj i da se svakog dana, koliko stignete, posvetite sebi i MM-u. Djeca će to itekako osjetiti. Uostalom, predivne su uspomene na zagrljene roditelje, zar ne?
Evo, zasad toiko. Iskreno sam opisala svoju situaciju i nadam se da ne zamjerate zbrkanost. Javim se još kad stignem.
Ne dajte se mamice