-
Vrećice za pečenje
Molim, prosvijetlite me! Ispekla bih meso i krumpire u vrećici za pečenje pa me zanima kako se to izvodi. Jel prvo stavim meso u vrećicu, pa poslije krumpire, ili krumpiri idu posebno ili... Kakvo bude meso pečeno u tome, jel fakat pečeno ili se zdunsta... Oprostite ako je pitanje glupo, ali fakat ne znam pa me zanimaju vaša iskustva.
-
sve skupa staviš.
ispeče se onak super fino meko, sočno, krumpiri su mljac.
ako hoćeš baš koricu popeci malo na kraju bez vrečice samo meso.
pećnica čista!
-
Meni je tako pečeno meso super. Zato jer nije tako suho kao kada se peče bez omota.
Mi znamo staviti u tu vreću meso, okolo krumpire, mrkve narezane i luka.
Poslije taj luk i mrkvu zmiksamo i dobijemo fini saft, možeš u njega dodati malo vode i brašna za zgusnuti.
Tu vreću u kojoj se to peče obavezno probuši par puta, odozgora sa iglicom ili čačkalicom.
-
ja stavim malo masti...na to krumpir i na krumpir meso i odozgora još malo masti....nekad dodam i povrća.......zavežeš onom plastikom i iglom probušiš par rupica gore blizu te plastike......sve bude tako finooooo...
-
Moja iskustva sa vrećicama su odlična: i za meso i za povrće čak i riba.
-
vrecice su super stvar! mi uvijek ubacimo sve sto nam se svida: meso, povrce, krompir, zacini! zavezes vrecicu, probusis cackalicom 3-4 puta (na gornjoj strani)...ma, prepreprefino!
mozes u tepsiju u koju stavis vrecicu stavit malo vode, da se vrecica ne bi zapekla - ali to nije nuzno, zavisi o tepsiji.
DOBAR TEK!
-
Vrećice su zakon. Ali dosta slični efekt postiže se i u Zepter velikom loncu - sve staviš zajedno na hladno, na jako tihu vatru i više ne dižeš poklopac. Mi tako pripremamo ribu - s lukom, koromačem, češnjakom, začinima. Može se staviti i krumpir.
-
-
ima ih u supermarketima tamo di su i vrečice za zamrzavanje
ove koje sam ja kupila nije dobro peći duže od 1,5h jer se počnu raspadati kod otvaranja
-
bucka prvotno napisa
di kupite vrecice??
Ja ih najčešće kupujem u Billi. Obožavam peći meso i krumpire u vrećici, bude taaako fino, a pećnica i tepsija čište!
-
-
Puno vam hvala svima! Čista pećnica bila mi je jedan od najjačih motiva za pečenje u vrećicama, pa sad još kad čitam da je tako pripremljena hrana jako sočna i ukusna - super!
Vidjela sam u kuharici Golog kuhara neke recepte za jela pripremljena u "vrećicama" od aluminijske folije pa sam se i za to zagrijala, no frendica me upozorila da je alu-folija štetna za zdravlje i da to ne radim. Imate li nekih saznanja o tome je li, kako i koliko štetna ta folija?
-
Postoji više teorija o aluminijskoj foliji. Bolje vjerovati teoriji da ju izbjegavamo, nego se uvjeravati u to.
Kod korištenja aluminijske folije namirnica ne može porumeniti kao kod prozirne folije.
-
Pošto ja baš i nisam nešto poletna ovih dana (jučer mi službeno bio termin), danas sam baš za ručak imala jelo iz pećnice, u vrećici - razno povrće (cvjetača, brokola, krumpir, tikvice) sa samo mrvicom vegete i provansalskog začina te maslinova ulja, na vrhu file pilećeg zabatka (jedino što mi je sestra jučer uspjela usput pokupiti u trgovini, ostalo baš i nije bilo primamljivo), uglavnom, MM me pitao da li je to zečetina kad smo počeli jesti.
Bilo mu je neobičnog oblika, ali okusom više zec nego pile, bilo je stvarno smiješno. Sveopći dojam, naravno super.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma