Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: Povezanost atopijskog dermatitisa i cijepljenja

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno Povezanost atopijskog dermatitisa i cijepljenja

Već me duže vrijeme muči to pitanje, a sad sam na jednom topicu vidla da nisam jedina koja tak misli.

Naime, Roko prošlu zimu uopće nije imao problema sa AD, iako je bila i puno hladnija zima, no ove godine se cijepio u 12 mjesecu (redovno cijepljenje s 3,5 godine) i ponovno mu je dosta jako buknulo.

I kak me to već duže vrijeme kopka jutros sam pogledala po Rokovoj knjižici cijepljenja i stvarno mogu povezat sve grozne faze AD sa cijepljenjem i to najviše onim Di-te-per.

Pošto mi doma moji govore da si ja to samo umišljam zanima me da li je još netko primjetio pogoršanje AD nakon cijepljenja.

Također molim Davora, Mamu Juanitu, Luna Rocco i ostale koji su informiraniji po pitanju cijepljenja da kažu svoje mišljenje o tome te da li je bilo kakvih istraživanja na tu temu i kakvi su rezultati.

Sory ak duplam temu, ali nisam naišla na niš slično.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Vidim da si me prozvala , no moram ti iskreno odgovoriti da ne znam za neku studiju koja govori o korelaciji AD-a i cijepljenja, a ne bi bilo fer da ti ja govorim svoje (nestručno) mišljenje koje se, što se AD-a tiče, temelji samo na pretpostavkama.

Možda se javi aries 24, mislim da je njezin mali dobio AD neposredno nakon cijepljenja.

Inače, Kaleb je imao AD, nije cijepljen, AD mu se skroz povukao (bez kortikosteroida). Znam (cijepljene) klince koji su imali blaži oblik nego on i situacija je sve gora, no to je premali uzorak da bi se mogli izvoditi zaključci.

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Leon je imao problema s AD.
    Sada kada razmisljam ne mogu vidjeti korelaciju, ali samo zato sto nemam kalendar kada mu je AD najvise buktao.
    No, da budem iskrena, ne bih se iznenadila da je cjepivo, ako nista vise, bilo trigger.

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno Re: Povezanost atopijskog dermatitisa i cijepljenja

Citiraj Roko_mama prvotno napisa
    sad sam na jednom topicu vidla da nisam jedina koja tak misli.

Aj daj link

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Nama se AD pojavio otprilike tjedan dana nakon cijepljenja s drugom dozom 5u1, s četiri i pol mjeseca (sredinom studenog). Mazali smo raznim kremicama, ali nije bilo nekog efekta. Povukao se praktički sam od sebe krajem godine, prije nego što sam prestala jesti "opasne" stvari. Isto sam pročitala ovdje jednu mamu koja je to povezala s cjepivom i to baš 5u1, a kad sam išla tražiti dalje našla sam još jedan ili dva slučaja. Ali, kod nas postoji još jedan faktor - negdje u listopadu/studenom sam počela jesti agrume koje sam do tad izbjegavala. Prestala sam odmah nakon izbijanja crvenila, možda je organizmu trebalo toliko da se očisti.

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Evo par zbrkanih misli:

(N Engl J Med, 2002; 346: 1287):
    "The reaction, called eczema vaccinatum, is a rare complication of the vaccine that can strike any patient with a history of eczema or who is in close contact with a vaccinated person".

Tipična incidencija je oko 1/100 000, ali u priličnom udjelu završava fatalno. Kratko o tome na:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Eczema_vaccinatum

Veza s antibioticima:
    iz What Doctors Don't Tell You (Volume 5, Issue 9):
    http://www.healthy.net/scr/article.asp?Id=2824

"I had not previously considered that drugs in use today may cause diabetes. I discovered that children who had suffered from tonsillitis or ear problems were very likely to have been exposed to antibiotics, and that eczema and exfoliative dermatitis are side effects of exposure to antibiotics. Asthmatics and sickly children were also probably more likely to visit the doctor, and be prescribed drugs. It was at this stage that I began to consider the possibility that drug exposure may be the common factor."

Viđenje homeopata:
    http://members.aol.com/doctorrmosk/articles/hidden.htm

Ekcemi i mačke:
    http://www.eurekalert.org/pub_releas...-ece051706.php

From the dark side of the force:
    http://www.dailymail.co.uk/pages/liv...4&in_a_source=

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mirta je dobila AD s 2 mjeseca. Tada je prvo cjepivo bilo s 3. Zaliječili smo ga do nekih 6-7 mjeseci i od tada ima faze suhe kože, ali ne i fleka. Suha koža joj se javlja zimi - kad je suhi zrak i ako se pregrije, dok je bila manja od vunenog tepiha i od nekih konzervansa iz hrane - premalo je da bi išli na ispitivanje.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno atopijski dermitis

Ja primjećujem da nam je AD povezan s nicanjem zubi i to fazom pripreme zubi dok još ne probiju.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Dobio prije cijepljenja!

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj bibai prvotno napisa
    Dobio prije cijepljenja!
    čak i prije bcg-a???

noa je zadnji put cijepljen sa 6 mj, neposredno nakon toga se javlja ad
    nikakve akutne reakcije nije imao ni na jedno cijepljenje, nisam mu preventivno davala čepiće kao što mi je savjetovala med. sestra

ekcemi su više-manje stalno tu, jedini uspjeh imamo sa homeopatijom, koža mu bude savršena
    sad sam ostala bez thuje koju mu dajem pa su ekcemi opet tu, ali ne svrbi ga

za sad odgađam daljnje cijepljenje

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

o ovome u zadnje vrijeme puno razmisljam i bas mi je drago da vec postoji topic!
    evo naseg iskustva:
    k. od rodjenja imao suhu kozu i crvenu fleku na pregibu vrata i koljena. mazali smo ga excipialom i stanje je bilo pod kontrolom. negdje sa 7.mj. odjednom mu se pojavljuju crvene fleke suhe koze na licu, a zatim se osipa i po cijelom tijelu. u pocetku sam sumnjala na hranu, iako nikako nisam mogla identificirati sto bi moglo biti jer smo dohranu uvodili zaista polako i strogo se pridrzavajuci tablice i nikada nisam primjetila nikakvu reakciju. vracajuci se unazad sjetila sam se da je u to vrijeme (sa 7.mj.) primio i prvu dozu 5u1! homeopatskim pregledom utvrđeno je da mu je organizam pun virusa i da su mu jako nastetili "lijekovi" koje smo mu davali (nista od lijekova nije dobio osim cijepiva)!
    mislim da, ako samo cjepivo nije uzrok onda je sigurno trigger njegovog AD!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •