Stranica 3 od 4 PrviPrvi 1234 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 101 do 150 od 175

Tema: Vječno pitanje idiopata - raditi laparo nakon urednog HSG-a?

ia30 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Htjela bih vam napisati što stoji u otpusnom pismu:Desno jajovod u proksimalnom dijelu slobodan atermininalno ponire pod jajnik gdje je tijesno prirastao uz zid zdjelice i jajnik.Ispunjava se modrilom,pod večim pritiskom modrilo se izlijeva pod priraslice,ali se abdominalno ušće ne može vizualitirati.Jajnik normalno velik pod debelim vaskularnim priraslicama.
    Lijevo jajovod vidljiv samo djelomično jer ga pokriva vijuga crijeva uz koje je tijesno prirastao.Terminalni dio slijepljen uz lig.ovarij propor.a a jajnik se zbog navedenog ne može vidjeti.Jajnik se ispunjava modrilom,ne može se vidjeti da li modrilo negdje prolazi.Pokuša se liza priraslica duž lijevog jajovoda,ali se zbog blizine crijeva odustaje.

E,što vi mislite po ovom navedenom?Ne spominje se proširenje jajovoda,čini mi se,ali se i ne zna gdje završava modrilo?
    Molim vas komentar!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam jos jedan "idiopata" (glupave li rijeci...)
    Ja sam ipak za laparoskopiju. HSG pokaze sto pokaze (njegova pouzdanost je ogranicena), ali se vrlo cesto dogodi da se tek na laparoskopiji vidi pravi problem (ako ga ima). Ja sam na samom pocetku, prije postupaka bila na laparo koja je (na moju zalost :? ) pokazala da je sve u redu, ali svejedno ne mislim da je bila uzaludna.
    Druga stvar su potencijalni rizici operativnog zahvata, s te strane treba odvagati da li je covjek spreman preuzeti taj dio rizika.. iako je lpsc ipak rutinska operacija, ali rizici uvijek postoje. Medjutim i IVF postupci su teski, i ne bez rizika...
    Ovo je samo moje misljenje.
    Pozdrav svima i sretno!

Tia avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Mislim da i ja spadam u idiopate iako sve češće kažem da spadam u idiote.
    Istina na mom kartonu piše hiperprolactinemia, ali to je samo povremeno.
    Prošle godine mi je cijelo vrijeme prolaktin bio ok i ništa.
    Trenutno sam na prvom IVF. Normalno da se nadam pozitivi, no razmišljam ako sve bude OK, a ipak negativno da bi morala još nešto početi istraživati i prvo mi pada na pamet imunologija.

Što se tiče onoga "sve je u glavi" i meni to pada na pamet. Čak sam u jednoj fazi razmišljala da se stavim na nekakve tablete da me malko "izdrogiraju" kako bi prestala misliti na to ali mislim da to ipak ne bi uspjelo.

alec avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

tia samo pozitiva!!!!
    pozdrav od još jedne "idiotice" !

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ma evo samo jos malo da prokomentiram.
    Ja nikako ne prihvacam konstataciju "to je u glavi" obzirom da kad smo se suprug i ja prestali cuvati to mi je bilo najljepse i najopustenije doba u zivotu i trudnoca tada nije bila nesto sto se mora dogoditi nego smo jednostavno pustili stvari svojim tokom... tek nakon sto je proslo neko vrijeme krenule su brige...
    A sto se tice imunologije... neko vrijeme sam ful zeljela napraviti te pretrage, a onda sam se nekako predomislila... sto ako ne budu u redu... nema bas puno toga sto se moze uciniti... odnosno sto bih ja bila u mogucnosti uciniti... Tako da cu se ja ipak nadati da ce se jednom stvari posloziti... na neki nacin...

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ia30, jako je teško i nezahvalno tumačiti nečije nalaze ovako, na forumu. Ne znam što su ti doktori rekli nakon ovakvog nalaza, valjda ti ga je netko rastumačio i objasnio šta i kako dalje.

Desno jajovod u proksimalnom dijelu slobodan atermininalno ponire pod jajnik gdje je tijesno prirastao uz zid zdjelice i jajnik.Ispunjava se modrilom,pod večim pritiskom modrilo se izlijeva pod priraslice,ali se abdominalno ušće ne može vizualitirati.Jajnik normalno velik pod debelim vaskularnim priraslicama
    .

To bi ti otprilike značilo da je jajovod kod maternice slobodan, ali normalno jajovod treba ići iznad jajnika, a ne ispod, a priraslice ometaju prohodnost. To što kontrast prolazi znači da nije neprohodan cijelom duljinom, ali je začepljen prema trbušnoj šupljini, odnosno jajniku, u dijelu gdje se izbacuje jajašce koje bi on trebao prihvatiti.

Lijevo jajovod vidljiv samo djelomično jer ga pokriva vijuga crijeva uz koje je tijesno prirastao.Terminalni dio slijepljen uz lig.ovarij propor.a a jajnik se zbog navedenog ne može vidjeti.Jajnik se ispunjava modrilom,ne može se vidjeti da li modrilo negdje prolazi.Pokuša se liza priraslica duž lijevog jajovoda,ali se zbog blizine crijeva odustaje.
    Lijevi jajovod je prirastao uz crijeva, do toga dolazi zbog priraslica, a koje najčešće nastaju od upalnih procesa, a moguće i od endometrioze.
    Jajovodi bi trebali izgledati kao «ravne cjevčice» ali se uslijed priraslica oni, ne znam jel baš prava riječ, ali zakrive, mi bi rekli «sfrknu» i stvori se labirint kroz koji kontrast prođe, ali ne ravno, kako bi trebao.

Mislim da ti to umanjuje šanse za prirono začeće, ili inseminaciju, ali da nije apsolutno nikakva prepreka za uspješni IVF.

ia30 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

hvala ti neya!Razumijem da liječnici stavljaju točku na "i",ali me uvijek interesira vaše mišljenje!Ionako čekam ivf,ali uvijek pronađem razlog za zabrinutost!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Helou again, everybody. Imam termin za laparaskopiju u CITA-a 23.-ga, na svoj imendan. Drž'te palčeve da se probudim i tako dalje. Jedno pitanjce, čula se s doktorom - uputa doći na tašte, obrijat se doma, glicerinski čepić navečer itd. Pitala što znači tašte, kad mogu zadnje jesti - rekao može lagana večera a la jogurt. Nisam pitala odkad ono ne mogu piti - pomagajte. Operacija je u ponedjeljak u 12.30, u CITO dolazim u 8.30.

alec avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

evo pomoć jednog idiopate, profesorice.
    ja sam u bolnici (SD) zadnje dobila ručak, a tekućinu sam smjela piti do 22 sata (ne gazirano).

sretno i da nam se probudiš. kako bi mi bez tebe

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Danke šen. Najgore mi je to pijenje, of kors. Znači zatvaraj pipu iza 22. OK - hvala !

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

A za gazirano, nemoj da te ja - pa zar se ne sjećaš koja je uputa onoga bijeloga vrača iz Petrinje, taj rješava i idopatsku ! Nema pit gazirano - nije zdravo 8).

alec avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

ma ja ti samo prenosim upute koje su meni dali.
    mene su čak počastili i sa klistirom. vidim da tebe štede.
    najgore mi je bilo nakon laparo jer nisam ništa smjela popiti do 7 sati navečer.

koliko ostaješ u bolnici?

sanja74 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Mislim da možeš piti vode do 22h, veče ranije. Nama u bolnici nisu taj dan dali ni večeru.. samo ručak, laganu juhu.

alec avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

juha je bila koma . još su mi u svježem sjećanju oni rezanci.
    sanja ti si bila na SD?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ne, ovo je privatno pa je režim drugi (kraći je boravak u bolnici - ja tek dolazim ujutro na dan kad mi je opercija i ako bude sve ok izlazim dan nakon). Očekuju da će bit dijagnostička, bolovanje kao 6 dana, vidit ćemo kako će mi bit.

alec avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

mene su najviše mučila ramena nakon laparo. trajalo je dobrih 10 dana . želim ti što brži oporavak i da po putu ne pokupiš neku boleštinu

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ina sretno

Dodirko avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Bila sam prije pet godina na laparo - Petrova. Došla sam dan radnije i nisam dobila ništa za jesti, na dan operacije naravno ništa i tek drugi dan samo čaj...
    Bolovni su za izdržati - ramena. Dva i pol tjedna bolovanja i onda polako na posao.
    Sada me ubrzo čeka nova Razvila se ponovno endometrioza i šiba po svuda. Doc Barišić me uputio na još dodatne pretrage debelog crijeva da se beštija slučajno nije i tamo proširila.

Ina oni znaju što rade na tebi je samo da odspavaš malo i poslje malo gledaš TV ili lagana šetnjica. Sretno!!

iva_luca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ina, sretan put ka jugu i držim palčeve!

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ina33 sveznalice naša želim ti sreću iz sveg srca!!! Ja sam bila na laparo, nije ugodno, bole poslije ramena i bušica, ali sve za naše kao i uvijek!! Mislim na tebe

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Hello ina, samo da ti poželim sreću da sve prođe OK. Moja operacija odgođena za početak 6. mjeseca ili eventul. zadnji tjedan u 5. ako Bauman bude tu.
    Drzim fige i sretno!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Hvala! Sad me hvata neka ko' prehladica, al' računam da su - živci od trte ! Javim se na forum krajem idućeg tjedna jel' mi što našlo il' je sve b.o. i ja i dalje ostajem idiopata. Bogami ću onda povjeraat lučingerovoj dijagnozi da imam negativne vibracije, samo kako ću to operirat .

alec avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

ina - ja sam zakurila prije operacije. to su ti valjda živčeki.
    samo 8) i sve će biti ok!

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa
    Hvala! Sad me hvata neka ko' prehladica, al' računam da su - živci od trte ! Javim se na forum krajem idućeg tjedna jel' mi što našlo il' je sve b.o. i ja i dalje ostajem idiopata. Bogami ću onda povjeraat lučingerovoj dijagnozi da imam negativne vibracije, samo kako ću to operirat .
    Javi se i kad se vratis pa da se i vidimo. Mene stislo na poslu, ni makac nigdje od Excela, a doma kad dođem mi mi je više muka od buljenja u notebook pa se nisam javljala već danima, eto danas mali predah, hvala dragom bogu tj. šefici.

Deja2 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

ina, samo da ti i ovdje poželim sretan put!

Dan prije histeroskopije nisam bila ujutro gladna (čitaj: umirala od nervoze), i za ručak dobila samo juhu(ah rezanci... ). Do 10 smo smjeli piti, iza toga ne.

Ja sam depilacion isto obavila doma, a navečer su mi dali čepić.

Slijedeći dan ništa od jela, ali sam već pred večer smjela piti (i pao je koji kreker potajno)

alec avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Deja - to su rezanci sa SD? meni su ostali u lijepom i ugodnom sjećanju !

enya22 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa
    Draga Ina33, zelim ti sretan put, da operacija prode ok, da ti "koaguliraju neka zarista" i da ubrzo zatim ostanes T!
    A ovo za negativne vibracije... mislim, stvarno!?!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ma, je, nije ni doktorima više to lako gledat taj back-and-forth and around and around pa moraju reć' koju utješnu za sebe i za pacijente jer šta će mi više reć novo na kraju balade .

talia7 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

ina čuvaj se i želim ti da operacija brzo i bezbolno prođe. Ako nam ostaneš na Lučijevim negativnim vibracijama morat ćemo te staviti na neku intenzivno agresivnu terapiju pozitivnim vibracijama. Tražit ćemo sve trudnice i mame s ovog podforuma da te "zaraze" pozitivom.

nadda avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Draga Ina33 uvijek si tu za svih nas sa sa svojim odgovorima i puna si znanja o našim problemima i uvijek spremna sve objasniti i pomoći.
    Želim da znaš da ću misliti na tebe i stvarno se od nadam da će sve proći u redu.A nakon toga da će doći konačno i tvoje zlato.
    Puno,puno sreće i ljubavi ti šaljem!

Deja2 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj alec prvotno napisa
    Nego kaj!!!

Deja2 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Nego kaj!!!

Deja2 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Nego kaj!!!

Deja2 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Nego kaj!!!

Deja2 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Poludio komp 8)

alec avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Da, čim si se sjetila fine juuhice .
    sva sreća pa sam i to odgulila.

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Ina, potvrđujem ovo za hranu i piće - mene su izgladnjivali već dan prije operacije, a uz klistir sam dobila i ricinusovo ulje (ne tablete, nego baš ulje koje sam morala popiti tako da usput i povratim).
    Napominjem još da skineš nakit i lijepo urediš nokte, ali bez laka

Mislim na tebe.
    Sretno draga

nena38

Početno http://www.roda.hr/forum/viewtopic.php?t=37625&start=100

Nova sam na forumu, pa najprije svima lijep pozdrav.
    Draga Ina, ajde da te pokusam ohrabriti pa ti onda svejedno odluci sama hoces li na laparo ili ne. 20 godina braka, 10 godina pokusaja prirodnim putem, 7 godina umjetna oplodnja (5 puta), posljednja 3 pokusaja u Mariboru, stime sto je posljednji pokusaj bio uspjesan :D . Prosle sam godine u sestom mjesecu (na danasnji dan) rodila malog pisulinca (sincic). Dakle, vratiti cu se opet na pocetak. Napravila HSG, propuhavala jajovode, operirala cistu na jajovodu velicine muske sake (junacka saka), odstranjenje septuma, skidanje mioma koji inace nisu nimalo opasno, osim ako se ne nalaze na krivom mjestu (kod mene urastao u vanjsku stijenu maternice, tocnije, zakorijenio se bio) pa je morao biti odstranjen jer je postojala opasnost (u slucaju trudnoce), da pukne i da izgubim plod i maternicu, 3 laparoskopske operacije. Eto draga Ina, ako si zadovoljna svojim lijecnikom, i ako ti on nesto preporuci, nemoj previse pitati da se informiras, jer ces se mozda i uplasiti, a to ti ne ide u korist, cuvaj snagu i energiju za druge stvari. Sto se pak bola tice, razlika je velika od organizma do organizma, svatko podnosi bol drugacije. Samo primjera radi, kada sam dosla u bolnicu za HSG, pacijentica ciji sam krevet dobila (jednu sam noc morala ostati u bolnici), isto je radila HSG, i rekla mi je kako je od bola pala u nesvijest :/ ! Bome, dobro sam se ustrtarila bila, pa kada je snimanje bilo gotovo, cijelo sam se vrijeme pitala, kada cu ja pasti u nesvijest , a nakraju sam se bez problema dignula i "prosetala" do sobe (slijedeci dan mi nije bilo dobro).
    Zato, nemoj se time opterecivati, vec ako je preporucena laparo, onda je mozda dobro da to i napravis. Ja ti svakako zelim brz oporavak, i skoru trudnocu, a ako te bilo sto jos zanima, voljna sam ti se javiti i mailom, ako ti sto zatreba.

rvukovi2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ina darling sretno-pozdrav od jedne s 3 laparoskopije i 1 laparotomijom iza sebe i bebom u sebi pa ti onda želim ovaj zadnji dio scenarija što prije, a ovaj prvi je služio samo kao dokaz da se sve može preživjeti

rvukovi2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dobar mi je ovaj savjet nene38-nemoj previše pitati da se ne uplašiš-sorry nena, ali puno je smiješan-skužit ćeš ako se budeš malo više zadržavala na ovom forumu.
    Ina ti si onda beznadežan slučaj

nena38

Početno

Ma kada bi mogla napisati sto sam sve prozivjela kod tih pregleda i laparoskopija, vjeruj mi, vise od jedne bi se uplasile, ali, znam zadrzati bol pa se sada nekad bogami i nasmijem, kada se svega sjetim

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Evo da zakljucim pricu - napravila laparaskopiju, ponovila histeroskopiju - sve ok (jajovodi prohodni, bez priraslica, maternica urednog oblika), jedino blaga endometrioza na crijevima, po američkoj klasifikaciji 1. stupnja, to je malo koagulirano i that's that. I da, jajnici malo izbrazdani, ali reko dok da je to kao uobičajena slika nakon punkcija. Operacija u CITO-u prošla fantastično, ko iz američkih tv serija - samo jednu noć prospavala u bolnici, zasad me ništa ne boli i postoperativni tijek teče OK. Pitala ja jesam li i dalje idiopata, reko dr. da on ne bi rekao, ali čuo je valjda u mom glasu da ja zelim da mi kaze da nisam idiopata, jer mi je nakon toga rekao da ne znaju zasto endo nastaje i da li smeta zacecu itd. Postoji i ona teorija da endometrioza dize NK stanice pa se toga drzim u nadi da ce lijecenje neplodnoti kod mene bit uspjesnije nakon laparo. Vidjet cemo. U svakom slucaju, jako mi je drago da sam napravila nakon lijecenja kojem tece vec 5. godina, sad znam na cemu sam, pa ako mi netko i predlozi inseminaciju itd. necu mislit da mi je HSG nalaz od 2003. nereprezentativan.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

I da - posebna zahvala splitskim Rodama na posjeti i cvijecu !

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Draga Ina, drago mi je da je sve super prošlo, da je nalaz OK i da si ti opet među nama!

Sada možeš krenuti u nove pobjede!

Pozdrav

alec avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

ina33 super da je sve ok :D :D :D !
    želim ti što prije barem jednog bembolinača

rvukovi2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ina sad u akciju čim se oporaviš-mislim i na one kućne radinosti

luce st avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Bravo Ina! Nadam se si pobjegla malo vanka kad je ovako lijep dan i da guštataš negdje na suncu na kavici.

:D

nela37 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Draga Ina,

super da je i to iza tebe, a sutra ces nam faliti na kavici !!!!!!!!

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Draga Ina33 šaljem ti
    Sretna sam što je sve super!

kikic avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Ina, super da je sve prošlo ok

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu