pikula prvotno napisa
Nadam se da ne upadam offtopic, ali trebala bih jedan savijet. Do nije iznimno nadaren, ali neke tete i neku učitelji ga opsuju kao jako pamtenog, bistrog, darovitog, posebno dijete i sl i čitajući vašu temu prepoznajem njegova ponašanja u većini postova. Zbunjena sam time što ga nikad ne bih opisala kao klasičnog Bistrića, imamo jedno dijete u društvu i ono je bistrić vidljivo iz aviona, ali opet nečeg tu ima, sigurno . Uglavnom muči me to što je njemu jako dosadno u školi, iako voli učiti i jako je ambiciozan, recimo zadaće riješava odmah bez nagovaranja, sam dođe pitati potpitanja i sl. tako da kad naiđe na učitelja koji s njim komunicira i koji mu daje dodatne zadatke sve je u redu, ali kako se učitelji stalno mjenjaju i svatko radi na svoj način i treba vremena da uoče njegove specifičnosti (a nekima se ni ne da), mislite li da bi bilo korisno da ipak ode na testiranje i dobije kakvu potvrdu o nadarenosti iako nije riječ o nekoj iznimnoj jako naglašenoj nadarenosti? Da li se negdje može prijaviti na testiranje bez mišljenja učitelja jer se kod nas stalno mjenjaju ne znam da li bih to mišljenje dobila na svoju inicijativu?