Pratim ovu temu iako mi je dijete još uvijek malo. Je li darovito, nije... vrijeme će pokazati...
Ifi, ubacit ću se sad ovako, možda kao padobranac, ali netko tko s odmakom gleda na tvoj "problem".
Kažeš da dečko ne ide u vrtić jer je na antibioticima. Možda onda da smanjiš (ako možeš, naravno) taj dnevni posao kojega imaš pa mu se više posvetiš. I u sve uključiš i seku.
Pa kad on brije o glasovima, ti mu sve lijepo ispričaš (znam da znaš

), istovremeno crtaš glasove koji imaju i oči, usta, nos, kapu, ruke, noge, u svim bojama - kako bi bili zanimljivi seki pa možda i ona nauči nešto iz svega.
Uh, ovo o kutevima i živcima... Ma ono, uzet si pola sata, enciklopediju (ako ne znaš iz glave), objasniti, sve slikovito pa da i seki bude zanimljivo.
Reći mu odmah na početku - sad ćemo sjesti pola sata, mama će ti objasniti što te zanima, a onda moram to i to obaviti. Ako hoćeš, možeš mi pomoći (kuhanje, pranje, peglanje) jer tako nešto možeš naučiti o povrću, toplini, struji, vrstama tkanine
Znam da to zahtjeva strašno puno živaca, ali sigurna sam da se isplati.
Koliko sam skužila, on strašno voli crtati. Kada te nešto pita, ti mu reci da nacrta kako on to vidi...
Vjerujem da je teško svima vama s darovitom djecom. POgotovo kada nešto moraš raditi.
Ja sam danas bila u vrtu sa svojom malom bebiškom pa sam sto puta morala gledati malog i manjeg puža, pa još manjeg, pa ona grablje pa ona kopa pa ona čupa travu pa ona posije cvijeće baš tamo gdje ja kopam, pa čuj av av, pa zzz (koslica) pa gle sunce pa mjesec...