Pokazuje rezultate 1 do 50 od 2651

Tema: Darovita djeca-kako se nositi s njihovim posebnim potrebama

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Na mobitelu sam pa ne vidim dal je dobar podforum za godiste ali nema veze, ne znam ni dal je tema ali ajde..
    Imam pitanje za iskusnije mame.

Moj malac ima dvije godine i dva mjeseca, sa 10 mjeseci je vec ponavljao rijeci zamnom, jako je bio koncentriran na govor, a sada slaze takve recenice da je ljudima u tramvaju nevjerojatno koliko godina ima. Sve razumije i sve objasni on meni a ne ja njemu
    Anyway, ono što mi je sada pomalo čudno: imamo podne puzzle sa slovima i stalno ispituje koje je koje slovo, i eto dijete od dvije godine najsretnije kad sjedi na puzzlama i prica mi koje je koje slovo. Zna prepoznati slovo i u knjizi... Jasno mi je da je koncentriran jako na govor i sve to, ali šta da radim sada s tim, meni se to čini prerano. Ili nije?
    Da ga potičem još više? Čime?
    Boje recimo uopce ne ferma, to ga ne zanima a mislim da je sada vrijeme za boje.. Kad pitam boju on se napravi blesav i odjuri svojim putem u maštu (stalno mašta na glas o svemu i svacemu).
    Zbunjena sam...

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj Apsu prvotno napisa Vidi poruku
    Anyway, ono što mi je sada pomalo čudno: imamo podne puzzle sa slovima i stalno ispituje koje je koje slovo, i eto dijete od dvije godine najsretnije kad sjedi na puzzlama i prica mi koje je koje slovo. Zna prepoznati slovo i u knjizi... Jasno mi je da je koncentriran jako na govor i sve to, ali šta da radim sada s tim, meni se to čini prerano. Ili nije?
    Da ga potičem još više? Čime?
    Zbunjena sam...
    Nije prerano. Puno djece čita sa 4 godine. Moje je iskustvo da ga ne moraš poticati, sam će pitati. No, to što prepoznaje slova, ne znači da će moći čitati. Za čitanje se mora u glavi dogoditi "klik", kada mogu čuti svako pojedinačno slovo u riječi. Bez toga nema čitanja. A to se dogodi bilo kad između 3 i 7 godina. Možeš malo požuriti, ako želiš, vježbom, ako to dijete zahtijeva, inače se može čekati da samo klikne.
    A boje će ga isto početi zanimati, tu možeš biti lukava i pokazivati boje semafora, zanimljivih modela automobila ili što već voli.
    Posljednje uređivanje od Beti3 : 11.03.2016. at 17:00

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •