Vrci, ovo tvoje objašnjenje da netko može lakše nešto od nekog drugog mi zvuči super! Naravno, nije ni T. lumen u svemu. Zato sam se i pitala kako bi joj objasnili. Možda bi mogli i još malo pričekati s tom pričom.
Slažem se s Lili da su trud i radne navike jako važni. I sa Mitovski u vezi stručne pomoći. Mi smo je potražili zato što imamo veliku želju odraditi sve s njom na dobar način. Nismo toliko sigurni sami u sebe da bi mogli reći da mi to možemo bez stručne pomoći. U vrtiću su nam rekli da odemo na procjenu, njena psihologinja nam je rekla da je treba napraviti, a i mi smo sami skužili neke stvari. Pa smo je napravili i to nam je olakšalo u smislu da sad znamo od čega krenuti dalje. Različiti smo, nekome će značiti ta potvrda, nekome neće. Nikakve to veze nema s tim da roditelji plaćaju testiranje, baš nikakve.
MM i ja ne želimo pogriješiti ni zbog vlastitih iskustava. Naši roditelji su s nama pogriješili i nisu se znali nositi s našim posebnostima i time da smo malo drugačiji od vršnjaka. Na kraju smo se namučili više nego ti naši vršnjaci da dođemo tu gdje smo danas. Jednostavno, oni su sustavno radili na svojim životima, trudili su se, a mi smo mislili da mi sve možemo bez ikakve muke i velikog truda. I mogli smo. Do jednom.. Jer kako je netko već rekao gore, nitko nije u svemu iznadprosječan. Pa kad u životu na red dođe područje u kojem si ispodprosječan ili prosječan, pa se ipak moraš potruditi, realnost te udari u glavu i onda tek moraš naučiti kako se potruditi. Tako da ja ne vjerujem uopće u život bez ikakve muke i truda samo zato što je netko eto iznadprosječno inteligentan ili darovit ili što već.
Zato mi ne želimo napraviti neke pogreške. Znamo da će ih biti sigurno, kao i kod svakoga, ali želimo ih svesti na najmanji mogući nivo, pa smo potražili pomoć za T.