ivana zg prvotno napisa
Mislila sam da je moje djete darovito, a možda je samo iznad prosjeka a možda ni to.
napunila je 3 godine, muzikalana je ( ali to joj je genetski), pamti tekstove pjesmica od prve, pleše i pjeva, ali s druge strane još malo tepa, s 17 mj. je znala sve samoglasnike, a neka slova već i piše, no čini mi se da je izgubila samo tako interes za slova i ja je nisam željela siliti da nauči ostatak abecede kad jednostavno nije htijela, ona je samo jedan dan počela brojati do 15, a sad lagano i na engleskom- to ju nitko nije učio. Njezin bratić koji je po meni hiperaktivno djete s druge strane s 5 gonina broji do par milijardi i sto tako oduzima i zbraja..........uglavno povezuje i zamjećuje stvari na koje čovjek ne obraća pažnju i ima konjsko pamćenje.....razmišljam da je upišem na zbor, poslije u glazbenu i na neku sportsku aktivnost.....uglavnom šogorica mi je učiteljica i ja sam ju samo pitala da mi preporuči svoju kolegicu kod koje bi bilo dobro da mala jednog dana ide u razred....i ako se dokaže da je darovita ne želim da samo s takvom djecom ide u razred jer mislim da su u životu i druge stvari bitne, a jedna od njih je uvažavanje različitosti, empatija itd. a ne samo inteligencija...a ako ću biti poštena mogu reći, da je bolje biti pametan ( za ego) u "glupljem" razredu, nego među zadnjima u onome darovitome!!!