Citiraj ivana zg prvotno napisa Vidi poruku
Mislila sam da je moje djete darovito, a možda je samo iznad prosjeka a možda ni to.
napunila je 3 godine, muzikalana je ( ali to joj je genetski), pamti tekstove pjesmica od prve, pleše i pjeva, ali s druge strane još malo tepa, s 17 mj. je znala sve samoglasnike, a neka slova već i piše, no čini mi se da je izgubila samo tako interes za slova i ja je nisam željela siliti da nauči ostatak abecede kad jednostavno nije htijela, ona je samo jedan dan počela brojati do 15, a sad lagano i na engleskom- to ju nitko nije učio. Njezin bratić koji je po meni hiperaktivno djete s druge strane s 5 gonina broji do par milijardi i sto tako oduzima i zbraja..........uglavno povezuje i zamjećuje stvari na koje čovjek ne obraća pažnju i ima konjsko pamćenje.....razmišljam da je upišem na zbor, poslije u glazbenu i na neku sportsku aktivnost.....uglavnom šogorica mi je učiteljica i ja sam ju samo pitala da mi preporuči svoju kolegicu kod koje bi bilo dobro da mala jednog dana ide u razred....i ako se dokaže da je darovita ne želim da samo s takvom djecom ide u razred jer mislim da su u životu i druge stvari bitne, a jedna od njih je uvažavanje različitosti, empatija itd. a ne samo inteligencija...a ako ću biti poštena mogu reći, da je bolje biti pametan ( za ego) u "glupljem" razredu, nego među zadnjima u onome darovitome!!!
evo dosadno mi, a nemam volje ucit, pa malo citkaram ovdje. nisam bas znala da darovitost moze bit problem. za malca nam vec dugo svi govore kak je napredan, pametan bla,bla. nisam bas neku paznju pridavala tom, mislila sam aj malo je naprijed... a citajuci ove postove, sad ne znam, mozda je i puno naprijed. on predobro plese vec jako dugo ( a njemu nije genetski jer mi imamo dvije lijeve kaj se toga tice ) to je teta u vrticu komentirala sa cuđenjem kak ima ritma, od nedavno i pjeva, i sokiram se svaki dan s necim novim, zna hrpu djecjih pjesmica, neki dan zveckam malenoj s nekim kljucevima i pjevam zvoncici..., a on nastavi - jone cijeu noc -, broji svoje autice, do 9 samo izostavi 8... mašta mu je - ne znam di, sve vidi, cuje, komenira. bas sam se zapitala sad, bas cu ga pratit malo.