Citiraj nadica_b prvotno napisa Vidi poruku
LIma, svaka čast - dobar i razuman prikaz realne problematike iz RL

Ovo moram nadodati - Zdenka, divim se tvojoj volji da tako razumno i dokumentirano obrazažeš usprkos nekim mamama koje ne isčitaju cijeli topic da bi se upoznale s problematikom. Još gore mi je kada netko tko nema nikakva iskustva s darovitim djetetom počinje "prosipati" pamet.
NIje lako biti roditelj niti jednom djetetu jer svako dijete je veliki izazov nama roditeljima da ga izvedemo na dobar put

Hvala Nadice! Istrenirala sam to na pitanju posvojenja koje sa sobom nosi još zanimljivija iskušenja nego ovo s bistrićem. Ako odustaneš od educiranja i objašnjavanja dijelom kao da dižeš ruke od vlastitog djeteta jer mu ne može biti svejedno razumije li šira zajednica takve probleme ili ne. Mogu samo dodati da mislim da se i ti trudiš i da si glas razuma. Meni je posebno dragocjeno što je tvoja cura već velika, pa me tvoja iskustva i mišljenja upozoravaju na ono što kod mog M. tek dolazi.

S ovim zadnjim što si rekla se potpuno slažem. Svako dijete nosi sa sobom posebne zahtjeve u odgoju. Imam jedno darovito i jedno prosječno dijete i doista ne bih mogla reći s kojim mi je lakše/teže. Svatko od njih ima svoje probleme, a mi im pomažemo da ih riješe.