Citiraj Val prvotno napisa Vidi poruku
moja ideja je kupiti udžbenik (iz matematike) koji ne koristi ta škola pa nek rješava kad riješi zadano.
jedino ako učiteljica bude angažirana pa sama osmisli dodatne zadatke.
Hm, ne znam kako će vam to funkcionirati

Nemoj misliti da te želim obeshrabriti, ali ima tu još faktora (na koje ni ja nisam računala kad mi je dijete tek kretalo u školu).
Prvo, udžbeničko gradivo njima je često dosadno, pa ako dobiju još više istog (udžbeničkog gradiva koje su već prošli), vrlo brzo će reagirati negativno na taj tip poticanja. Moj nije htio ni doma rješavati nastavne listiće koje ne mora (one za 1. razred, neobavezne). U školi - ni pod razno.
Drugo, vrlo brzo se razvije osjećaj potrebe uklapanja među vršnjake, a to često uključuje i pravilo "ne ističi se ni po čemu što njima nije fora". Moj sin je u vrtić znao nositi knjige, enciklopedije, svašta - u školu neće ništa od toga, da mu se ne bi rugali/smijali/ispitivali što mu je to.
Za matematiku, nabavila sam mu dodatnih zadataka u izdanju Elementa (pogledaj na njihovom webu, imaju stvarno jako zgodnih stvari za niže razrede, i nije suhoparno školsko gradivo nego zadaci za mozganje). Sam je tražio da mu to kupim. U školu nije to htio nositi.

Sad (2. razred) se prijavio za natjecanje Klokan. Skinula sam mu s weba zadatke od prošlih godina i ponudila mu da nosi u školu, da rješava kad ima lufta ili da pokaže učiteljici (jer ide ih nekoliko iz razreda). Nije htio ni čuti.
Hoću reći, u našem slučaju, bilo kakav plan da nosi dodatne materijale u školu propada u startu.
Da dobije takve sadržaje od učiteljice, bila bi posve drugačija priča, jer nju bespogovorno sluša i velik mu je autoritet. Ali pisala sam već svojedobno koja je bila reakcija učiteljice na takav prijedlog Dakle, ni s te strane ništa.
Tako da nam nije preostalo drugo nego da mu takve sadržaje nudim kod kuće, a to nekad prolazi, a nekad ne (ovisno o umoru, raspoloženju, drugim obavezama, vremenskoj prognozi itd.).