Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
Kad roditelj ne zna. Al obično su roditelji ti koji prvi nešto primijete. Ok, svak po svom.

No lili, ne kužim, koje radne navike ako dijete uspješno obavlja svoje "zadatke" a bez da satima sjedi nad knjigom. Ili si mislila da takvoj djeci treba davat dodatne zadatke?

Ne znam, napisala sam naše iskustvo s OŠ i SŠ. Kako će se dalje razvijat bez "radnih navika" stečenih odnosno nestečenih, pokazat će vrijeme.

Srećom, drugo dijete ima radne navike.
Bome, mi smo davali dodatne izazove. Ne nužno zadatke. Popunili smo im vrijeme: glazbena škola, sportovi (gimnastika, atletika, plivanje)...

Moj E. je imao traume i frustracije iz osnovne škole, ali je to kompenzirao u glazbenoj gdje mu je puno toga išlo lako (kao tvom sinu) sve dok negdje u drugom ili trećem razredu JA nisam profesorici skrenula pažnju da on uopće ne čita note, nego skida po sluhu sve što mu ona odsvira Ta škola je njemu bila psihoterapija i tamo je nadoknadio sve zadovoljstvo koje mu je nedostajalo u osnovnoj. Moram reći da je glazbena škola 3x više učinila za njihove radne navike nego osnovna.