Citiraj klia prvotno napisa
Citiraj Zdenka2 prvotno napisa
Klia, mislim da se ne radi o tome koliko tko ima prijatelja i ide li se družiti kod druge djece, pogotovo u prvom razredu, kad se djeca još međusobno traže. (Moj sin je prvi razred završio s jedva jednim prijateljem). Moj savjet je bio razgovor s učiteljicom, od toga treba krenuti, pa vidjeti što dalje.
Hvala na odgovoru, al mislim da se ovaj dio odnosi na mamu petru

Što se tiče druženja, s M je ovako: dugo mu treba dok stekne prijatelja, al kad ga stekne, onda je to takva vezanost da razdvajanje povlači za sobom ponašanje slično depresiji (tako je bilo na početku šk. god. kad je skužio da nitko iz vrtića nije s njim u razredu). Sad mi već pomalo govori tko mu je prijatelj u razredu i koga će pozvati na roćkas.

No, ono što primijetim u dvorištu dok igra nogomet da je često ćudljiv, šefuje u igri (majko mila kako ga trpe :/ ), ponekad se i rasplače ili dođe doma poput uvijeđene princeze.......Naravno, ja ga uredno saslušam i vratim u dvorište gdje se potom nastavi igrati.... 8)
Oprosti na zabuni, taj odgovor je bio za mamu petru.

Ovo što pričaš o druženju vraća me dvije godine unatrag - s M. i njegovim prijateljima je bilo čupavo u prvom razredu. Puno je htio, a malo je prijateljstava i druženja ostvarivao. Ali, sad je sve mirno i onako uobičajeno dječje.