Trina, ja bih u ovakvom slučaju razmišljala o premještanju djeteta u drugi razred. Jako sumnjam u razumni razgovor s učiteljicom koja ovo smatra "pedagoškim" nastupom.
Trina, ja bih u ovakvom slučaju razmišljala o premještanju djeteta u drugi razred. Jako sumnjam u razumni razgovor s učiteljicom koja ovo smatra "pedagoškim" nastupom.
Nemamo mogućnost premještaja u drugi razred ni kod druge učiteljcie jer u našem mjestu djece bude jedva za jedan razred. Još ništa ne znam, nisam se s nikim ni čula ni vidjela, čekam taj 30. da vidim na čemu smo. Ako je prošao s 4, dogodine ću i ja biti jedna od onih agresivnih roditelja koji svaki tjedan odlaze na informacije vršiti pritisak na učiteljicu pa se ni meni ni mom djetetu neće usuditi raditi ovakve stvari jer očito je da je sa djecom takvih roditelja bila ustrašena i nije se usudila dati ni ocjenu koju ta djeca zaslužuju, kamoli ih kažnjavati. Gadi mi se sve skupa jer di god se okrenem naša država ne funkcionira.
Ne znam, ovo mi se čini jako pogrešno.... Treba ići na informacije, TREBA održavati kontakt s učiteljicom, jer ako nema mogućnosti promjene razreda, i te kako je bitno ne tjerati mak na konac nego U INTERESU DJETETA učiniti sve što je potrebno da mu u tom razredu s tom učiteljicom bude dobro. Ja bih se potrudila, ali diplomatski, doznati razloge za skidanje ocjena. Možda je u pitanju disciplina.... Djeca nisu u školi ista kakva su doma. Moj mlađi je takav. Dobar prijatelj mog starijeg sina suočio se također s tim i posljedicama.
A isto tako (molim te, nemoj me krivo shvatiti, to je isključivo na dobrobit djeteta) razmisli dobro o svom načinu komunikacije s učiteljicom, da se to ne slomi preko leđa djeteta. Očistite sve smeće - jasno i glasno nazovite stvari svojim imenom. I učitelji i roditelji su samo ljudi. Ja sam jednom svašta izgovorila učiteljici svog starijeg, a bome i ona meni, pa smo se vrlo brzo opet našle na istoj liniji. I osjećale smo se bolje jer smo istresle OBJE sve što nas je tištalo.
S učiteljicom mlađega imala sam lani imala obrnutu situaciju. On je u prvom razredu imao prosjek 5,0 ali po našem mišljenju nezasluženo. Ja sam rekla učiteljici "molim Vas, ocijenite NJEGA, nemojte da Vam dobar odnos s roditeljima utječe na prosudbu..." Rekla je da je svjesna situacije, ali da u prvom razredu ona daje takve ocjene u svrhu motivacije (i fakat, imali su bolji prosjek nego ga zaslužuju - cijeli razred). Ove godine moj sin će imati 4 iz hrvatskog. S razlogom. Mogao bi bolje čitati i nepismen je. Mi smo zadovoljni ocjenom, jer lani nismo mogli uvjeriti dijete da treba više raditi i bolje učiti kad je u knjižici stajalo 5,0. Meni je važnije da moje dijete nauči, nego da ima same petice. A isto tako u razredima oba sina ima djece s pp i to je jako dobro, da djeca od malena nauče da oni koji mogu više i TREBAJU više, a oni koji imaju ograničenja, ne mogu iz svoje kože.
Posljednje uređivanje od Peterlin : 23.06.2010. at 11:12