nadica_b prvotno napisa
Trina, mene osobno je pogodio tvoj stav o djetetu s pp - jer ja sam majka i darovitog djeteta i djeteta s pp. Vjeruj mi da sustav nije niti za jedno moje dijete - još najmanje za dijete s pp. Ja sam ta koja s njim sve odrađuje i još se moram boriti s vjetrenjačama u sustavu i još moram biti zahvalna što škola uopće školuje moje dijete s pp, jer bi i davna vremena on išao u specijalnu školu.
Mlada pametna dama je sve mogla od šale napraviti; uvijek je kod nje kao i kod druge djece postojao najveći problem - MOTIVACIJA. Moj pp-ovac može imati svu motivaciju ovog svijeta, ali što kada mu je priroda dala ograničenja?
Zato je ona i podbacila u gimnaziji (srećom tek u gimnaziji), ali zato uživa na faksu.
U OŠ je naletavala na svakojake nstavnike; fer i nefer. To je životna škola. I samo je na njoj bilo ako je znala da pojedini nastavnik nešto jako boduje (tipa DZ) da se sama potrudi da ju i napravi i dobije 5. Posljedično, ako to nije radila, dobila je 1. I tko je tu kriv? Po mom mišljenj - ona, jer to što je pametna je ne opravdava od redovnih dužnosti učenika.
A kada roditelj skače na svaku ocjenu koja je manja od 5, koju poruku šalje svom djetetu?