Citiraj nadica_b prvotno napisa Vidi poruku
Trina, mene osobno je pogodio tvoj stav o djetetu s pp - jer ja sam majka i darovitog djeteta i djeteta s pp. Vjeruj mi da sustav nije niti za jedno moje dijete - još najmanje za dijete s pp. Ja sam ta koja s njim sve odrađuje i još se moram boriti s vjetrenjačama u sustavu i još moram biti zahvalna što škola uopće školuje moje dijete s pp, jer bi i davna vremena on išao u specijalnu školu.
Mlada pametna dama je sve mogla od šale napraviti; uvijek je kod nje kao i kod druge djece postojao najveći problem - MOTIVACIJA. Moj pp-ovac može imati svu motivaciju ovog svijeta, ali što kada mu je priroda dala ograničenja?
Zato je ona i podbacila u gimnaziji (srećom tek u gimnaziji), ali zato uživa na faksu.
U OŠ je naletavala na svakojake nstavnike; fer i nefer. To je životna škola. I samo je na njoj bilo ako je znala da pojedini nastavnik nešto jako boduje (tipa DZ) da se sama potrudi da ju i napravi i dobije 5. Posljedično, ako to nije radila, dobila je 1. I tko je tu kriv? Po mom mišljenj - ona, jer to što je pametna je ne opravdava od redovnih dužnosti učenika.
A kada roditelj skače na svaku ocjenu koja je manja od 5, koju poruku šalje svom djetetu?
Oprosti, ne razumijem čime sam te uvrijedila, odnosno kojom rečenicom sam ti dala do znanja da imam negativan stav prema djeci s pp. Jer nemam. Ako si stekla takav dojam žao mi je jer mi to nije bila namjera.

Peterlin, ono s agresivnim pristupom je bila ironična reakcija na nekoliko roditelja iz naše škole. Inače, na informacijama sam redovito i s učiteljicom razgovaram na normalnoj, kulturnoj razini jer takva sam i nebi se spuštala ispod svog nivoa