Pokazuje rezultate 1 do 50 od 2651

Tema: Darovita djeca-kako se nositi s njihovim posebnim potrebama

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

iz perspektive profesora, neću dijeliti djecu na nadarenu i nenadarenu, nego na odgojenu i malo manje odgojenu.
    s odgojenima je lako raditi, koliki god iq imali.

ne znam kako se trinin sin ponaša u razredu, ali pretpostavljam da mu odnos s učiteljicom nije baš najbolji.

imala sam prilike raditi s turbo pametnim klincima s kojima se sve moglo dogovoriti,
    da pričekaju ostale ako prvi završe, da počnu raditi dodatne zadatke, da pomognu ostalima.
    sve je stvar organizacije, ali i tipa djeteta.
    jer radila sam i s jako pametnom, ali i jako samoživom djecom. to je najgora kombinacija.

pod samoživa mislim da po defaultu odbijaju bilo kakav rad po redovnom programu.
    sve im je glupo, nezanimljivo, nepotrebno i prelagano
    pretpostavljam da takve stvari nisu sami zaključili. koliko god nadareni bili.

nadarenost, kolika god bila i što god bila, ne može i ne smije biti isprika za bezobrazno ponašanje.

ne znam ni sama. možda nadarenost nije vrlina :zdenka:, ali skromnost sigurno jest

Osoblje foruma Mimah avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

E, i još nešto. Dijete u školi ne uči samo gradivo tog i tog predmeta, uči i učiti, izvršavati obaveze i još štošta. Ako je dijete znanjem puno ispred ostalih, može se predložiti akceleracija.

Ja vjerujem da nadarenom, kao ni djetetu koji radi po prilagođenom nije lako, ipak učitelj većinu vremena posveti najvećem dijelu odjela, prosječnoj djeci. Ipak, treba djetetu usaditi osjećaj da ima obaveze danas prema školi, sutra prema poslu, ma koliko mu se te obaveze činile banalne i jednostavne.

I ja sam ove godine zaključila nižu ocjenu učeniku zbog neispunjavanja obaveza. Takav bahat stav ne mogu nagraditi odličnom ocjenom.

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Mimah prvotno napisa Vidi poruku
    E, i još nešto. Dijete u školi ne uči samo gradivo tog i tog predmeta, uči i učiti, izvršavati obaveze i još štošta. Ako je dijete znanjem puno ispred ostalih, može se predložiti akceleracija.

Ja vjerujem da nadarenom, kao ni djetetu koji radi po prilagođenom nije lako, ipak učitelj većinu vremena posveti najvećem dijelu odjela, prosječnoj djeci. Ipak, treba djetetu usaditi osjećaj da ima obaveze danas prema školi, sutra prema poslu, ma koliko mu se te obaveze činile banalne i jednostavne.

I ja sam ove godine zaključila nižu ocjenu učeniku zbog neispunjavanja obaveza. Takav bahat stav ne mogu nagraditi odličnom ocjenom.
    Bravo, Mimah!

To sam htjela, da struka potvrdi ono što ja kao laik mislim

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •