Citiraj Trina prvotno napisa Vidi poruku
Danas je trećaš koji je jako lijepo ukalopljen među masu i ostatak djece. Nema sličnih sebi, kao što Zdenka spominje, pa se prilagođava ostalima. U vrtiću je imao odličnu tetu koja ga je odmah pročitala i poticala ga na način da je njegov "program" uvijek bio ispred prosječnog i vidio se još veći napredak. Dok nije krenuo u školu. Tad je učiteljica, stara žena sa starim metodama, starim živcima i praznim frazama, skupa s pedagoginjom obećavala brda i doline za njega, na njenu inicijativu, ne našu, a od toga nije bilo ništa. Postavlja se krivo i nameće mu osjećaj krivnje. Stalno ponavlja kako od njega očekuje puno više od ostalih a on ne daje previše jer mu škola predstavlja nekakav hobi a ne izazov. Sve ima u malom prstu ali je lijen. Odnosno, nikad nije bio dijete koje će izabrati knjigu ispred igre i društva. Veliki je društvenjak i socijalizacija mu je uvijek bila jača strana, znači nije jedan od onih koji se zatvore u svoj svijet i uživaju u njemu. Običan je živahan dječak koji ne voli pisati domaće radove a nju grize i ždere što bez ikakvog truda postiže ono za što druga djeca moraju uložiti veliki trud. I to mu nabija na nos. Sva ispitivanja i testove dobiva petice, iako to dijete nikad nije učilo ali ona mu dijeli jedinice iz nezalaganja. Sad je izjavila da mu neće dati da prođe s 5 jer ne može biti nagrađen s odličnim uspjehom on i neko drugo dijete koje se trudi za tu istu peticu. U isto vrijeme govori kako će dogodine (to govori svake godine) za njega uvesti dodatan program jer običan program njemu ne predstavlja izazov. Uopće ne znam kako da se postavim prema čitavoj situaciji. Ne samo prema njoj nego i prema njemu. Što da radim s njim? Što i kako da mu sama uvodim nešto što bi bilo ok za njega? Znam da mu njegova inteligencija neće pobjeći u životu ali opet imam osjećaj da je glupo prepustiti se sustavu i ukalupljivanju.
podsjećam na prvi trinin post na ovoj temi.
dakle, imamo dijete koje skroz dobro uklopljeno u razred, koji nikakve probleme ne radi, koji jednostavno ne treba učiti da bi imalo pet.
i moj je takav. nije nadaren, ali isto tako, uz nikakav trud, za sad, dobije pet. dovoljno mu je ono što pohvata na nastavi.
što bi trebalo? da uči ono što zna? da traži dodatne zadatke i dodatno gradivo? moš misliti. kao i trinino dijete, kako je i sama napisala -
Odnosno, nikad nije bio dijete koje će izabrati knjigu ispred igre i društva. Veliki je društvenjak i socijalizacija mu je uvijek bila jača strana, znači nije jedan od onih koji se zatvore u svoj svijet i uživaju u njemu. Običan je živahan dječak koji ne voli pisati domaće radove
oni nemaju zadaća nego preko vikenda.
obzirom da je rastrešen, kao i svaki prosječni devetogodišnjak, tu i tamo zaboravi na zadaću.
nenapisana zadaća je minus. tri minusa su jedinica koja je jednako "vrijedna" kao i ocjena iz znanja.
ili ocjena iz urednosti bilježnice, npr.
učiteljica je čak i sklona tu progledati kroz prste učenicima koji ne remete nastavu, koji su, rekli bi - dobri pod satom.
meni je to ok sistem, normalno, svaka učiteljica ima svoj sistem, ali nikako ne vidim što nalazite dobro u ovome

da je moje dijete u pitanju, sigurno ga ne bih slala nikakvome stručnjaku.
obzirom da dijete nikakvih problema nema.