Pokazuje rezultate 1 do 50 od 2651

Tema: Darovita djeca-kako se nositi s njihovim posebnim potrebama

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Od mog zadnjeg pisanja ovdje očekivala sam komentar-dva, kad ono dvi stranice!! Podsjeća me na izjavu iz jednog crtića :"Što god taknem pretvorim u govno".

Ne znam zašto sam licemjerna? Naravno da tražim vaše mišljenje jer sam i sama nesigurna u sve to. Želim objektivno mišljenje o našem slučaju. Možda sam ja samo preosjetljiva mama koja misli da se radi o nepravdi a možda je do nepravde i došlo, zato sam i napisala sve što jesam. Reagirala sam se na konstantno ponavljanje kako moj sin sigurno ima problema s disciplinom i odnosom s učiteljicom. Jer stvarno nema. A ne na različita mišljenja. On od prvog razreda ima problema s pisanjem domaćih radova. To nije ništa novo. A ovo što je netko napisao da nisam bila uz njega je neistina. Ja sam uz njega čitavo vrijeme, ja kontroliram, provjeravam, idem na onformacije, dogovaram se s učiteljicom, pričamo o tome...sudjelujem u svemu. Učiteljica to uvijek naglašava kao problem, ja sam svjesna toga. I ne radi se o tome da on uopće ne izvršava svoje obaveze nego da jednom, dvaput tjedno zaboravi po jedan domaći rad. A dobiva ih iz svakog predmeta svaki dan. Jel to puno ili nije, nije na meni da sudim. Ja znam da on koji put prekoči i da je učiteljica od početka ljuta na njega zbog toga. Jer "dešava se i drugima ali od njega se takva lijenost ne očekuje". Činjenica je da je zadnji tjedan naslagano puno jedinica radi tih domaćih radova i spušten mu je prosjek. ja vas samo pitam jeli to u redu. Nisam učiteljica i ne znam princip rada ali čini mi se da nije u redu osporavati sve odlične ocjene. Ili npr matematiku u kojoj je najbolji u razredu, iz koje ima same petice, da mu se stavi 3,4 jedinice i zaključi 4.

Jer opet s druge strane, dogodine može jednako domaćih radova preskočiti a sve testove i ispitivanja dobivati šaroliko. I opet bi prošao s 4. Slažem se s nekim tko je rekao da nije u redu ni da on ima jednaku ocjenu kao učenici koji imaju sve do jedan domaći i sve petice. Ali nije u redu ni da ima jednaku ocjenu kao učenici koji pišu sve zadaće a ocjene iz znanja su 3,4. Njih se motivira a njega se kažnjava. Ne znam više ništa.

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

trina, iz tvog opisa dobila sam dojam da učiteljica odmah daje jedinicu u imenik ako se zadaća ne napiše?
    dakle, nema prvo skupljanje minusa pa jedinica?

uopće neću ulaziti u raspravu je li takav način rada pravedan.

ali ako vi već znate da daje jedinice po kratkom postupku i da očito toliko cijeni zadaće i trud oko njih,
    zašto se uopće dovodite u situaciju da se zadaća ne piše?
    ako je s vladanjem sve ok. ako je sa znanjem sve ok. onda smislite mehanizam da se i te zadaće pišu kao po špagi i svi će biti zadovoljni.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj melange prvotno napisa Vidi poruku
    trina, iz tvog opisa dobila sam dojam da učiteljica odmah daje jedinicu u imenik ako se zadaća ne napiše?
    dakle, nema prvo skupljanje minusa pa jedinica?

uopće neću ulaziti u raspravu je li takav način rada pravedan.

ali ako vi već znate da daje jedinice po kratkom postupku i da očito toliko cijeni zadaće i trud oko njih,
    zašto se uopće dovodite u situaciju da se zadaća ne piše?
    ako je s vladanjem sve ok. ako je sa znanjem sve ok. onda smislite mehanizam da se i te zadaće pišu kao po špagi i svi će biti zadovoljni.
    Ne daje odmah jedinice zbog nepisanja. Nema ni skupljanja minusa nego meni u bilježnicu napiše opasku da nema zadaće, razgovara s njim i tome i pokušava ga navesti da 100% svojih obaveza izvršava kako treba. Ja isto. Ali eto, očito bezuspješno. Smišljamo mehanizme ali nemamo više ideja. Jedinice iz nepisanja domaćih su se stvorile tek zadnji tjedan, do tad ih nije bilo.

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Pa vidiš da učiteljica ima novu ideju!
    Možda bude učinkovita

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •