Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
Dodatak od večeras (kad mi nije mrak pao na oči sada, neće tako skoro...)

Moj brat donio je mom starijem sinu nekakav program za editiranje audio materijala. Zaprepastila sam se jerbo je dijete zvalo ujaka i tražilo da mu donese to-i-to sa tom-i-tom svrhom. Zna mustra i kako se program zove i čemu služi i da ujo to ima. I ovaj je došao i donio mu sve što si je 10-godišnjak zamislio. Nisam se snašla i pitala da li su već prije o tome razgovarali, može biti, jer nemam pojma odakle mom sinu sve te informacije....

Ideja je priključiti sintić na računalo (zna i na koji ulaz i s kakvim kabelom - a ja sam samo blejala "ko tele u nova vrata" i na trenutke imala osjećaj da mi se ljulja tlo pod nogama JERBO nemam pojma o tome i osjetih se totalno isključeno.

Na sekundu sam jako dobro razumjela npr. roditelje koji pojma nemaju o računalu ili mobitelu i onda im dječja spretnost izgleda kao SF... Znala sam da će se to dogoditi jednog dana, ali nisam se nadala da bi moglo biti tako brzo. Vrijeme me pregazilo....
a čuj, mislim da se ipak radi samo o "zubu vremena" odnosno neupućenosti tebe u svijet compova. jer to je sasvim prihvatljivo znanje za klinca od 10 godina. mislim, Ian nema ni 3 pa bez frke spoji laptop u punjač, otvori ga, upali, klikne login i otvori word. i pika. ne mislim da je niš posebno pametan, samo im ti sklopovi puno lakše sjedaju nekgo starijima.

inače, ako kojim slučajem imate mac ili netko vaš (ujo možda) pokažite malcu program za slaganje kratkih filmića, to im je jako zanimljivo a stvarno je i kreativno. i još kad skužiš da slažu odlične filmiće, koje ne moraš ti, zakon (recimo od kratkih filmića snimljenih fotoaparatom, ili boljim mobitelom - ispadne sjajno)