Ema ima 3,5 g od 2g slaže puzzle, igra memory na komp. sama zna upaliti komp, otići na internet i pronaći igricu na goolu(a još ne piše sva slova) isto tako na "tač" mobitelu-ne pitajte me kako jer nemam pojma niko joj nije pokazivao,DvD i ostale tehnike Cd it. zna upalit i staviti crtić kad je imala manje od 2g...isto tako zna mjenjati brzine na autu i upaliti motor......... slika vodenim bojama, ulazi u kutije, obožava glumiti razne uloge pa radi igrokaze, crta čovjeka-oči,obrve,trepavice, sunce, kišu,broji na dva straqna jezika, pjeva , pleše...a o njenom talentu za snalaženje u prostoru neću...od kad je bila mala beba znala je ako je probudiš u sred grada u autu gdje je...ako ne skrenomo u pravu ulicu plače;zašto ne idemo doma, ovdje živi baka...a jučer je baku i djeda odvela u šumu pokazati im kuću Petra pana i kapetana Kuke kao ju ona zove...koju joj je muž jednom u životu pokazao...poslije kad sam mamu vozila doma i pitala ju nek mi pokaže gdje je put prema toj kući, rekla da nema šanse da bi ga ona sama ponovno našla........jedino što mi Ema tepa i nerazgovjetno priča a s druge strane ima jako bogati vokabular, super slaže rečenice, padeže, vremena sve točno....pa ju to frustrira jako jer voli puno pričati i nekako si mislim da ne bi čekala 4g već ju sad poslala logopedu?

Primjetila sam da sad kad joj bilo što pokažeš upija ko spužva....osjećam se ne kopetentnom za neke stvari i rado bi je izložila utjecaju neke Montesori likovne igraonic ako to postoji...postoji li Montesori igraonica ili radionica, znam da postoje vrtići?
Hvala.