Neću ti dati odgovor koji želiš čuti, jer smo mi u maloj prednosti. Moje malo čudo još je i dvojezično pa mu je i literatura dobrim dijelom na engleskom jeziku.

Od naših vježbenica je u zadnjih nekoliko dana riješio Učim kroz igru 3 i 4 (Znanje), a prije toga mnoge druge (uglavnom Forum), uključujući i neke nikad objavljene vježbenice za 1. razred koje smo dobili. Ove nove (Znanje) imaju baš dosta tih vježbi gdje treba nastaviti iscrtavati dosadne crte, dopuniti crtež i sl. Ima i skupova i sl. On to riješi za tili čas, no problem je što to obično bude šlampavo jer nema strpljenja. Znaš već o čemu govorim

Mi smo u PCM na radionicama za predškolce i unatoč mojoj skepsi na početku, vrlo smo zadovoljni. Plus dobijem sat i pol tjedno razgovora s mamama bistrića, dok ih čekamo i na roditeljskim radionicama. I to ima prilično terapeutski učinak, moram priznati.

Mi se moramo koncentrirati na poštivanje pravila, tjelesnu koncentraciju (moje nekad mirno dijete postalo je poput zvrka, ni sekunde mira) i na šablonizirane zadatke bilo koje vrste.

Literatura je stereotipna za našu djecu i vjerujem da si se toga već dotakla - Ellen Winner "Darovita djeca - mitovi i stvarnost". Drugo se većinom ponavlja. Meni je dobra i Čarobno drveće uma, ali to sam čitala davno i ako se dobro sjećam, užasno me živcirao prijevod (ali moguće je da sam zamijenila s jednom drugom knjigom).

Jurim. Idem na čitanje enciklopedije. On čita meni o gradovima koji se guše