Znam da je svojedobno netko pisao nešto o tome na forumu, ali više ne mogu naći te postove.
Ukratko, moje dijete, donedavno izuzetno zainteresirano za svijet oko sebe, za knjige, za konstruktivne aktivnosti, u zadnjih par mjeseci postalo je prilično uskog kruga interesa. Zapravo, više ne čita, za kompjutorom bi isključivo gledao filmove, a igra se samo i jedino s gogosima (pošast iz vrtića, prva takva koja je zapravo doprla do našeg doma).
Nemam ja ništa protiv gogosa, bar se hoće igrati zajedno s nekim (jer mu u toj igri uvijek treba partner, pa ne može sam kao dosad

) ali me pomalo čudi da je iz jednog ekstrema prešao u drugi.
Kao da ga više ništa drugo ne zanima. Fiksira se na djecu iz vrtića, ok, što se tog tiče, tu je dosta uznapredovao u socijalnim odnosima. Zauzvrat, ponašanje doma mu ponekad postaje neizdrživo, često se krevelji, radi glupave grimase, sam sebi tepa i pritom se ceri, namjerno udara kontru i onda se brže-bolje povlači uz riječi "ma zezam se"

Časna riječ, kao da je u predpubertetu, a nema još ni 7 godina.
A nešto mi zvoni da je netko već pisao na forumu, da u dobi od 6-7 godina ove socijalne vještine nekako probijaju u prvi plan i da se čini kao da dijete stagnira u onim aktivnostima u kojima je prije napredovalo... jesam li dobro zapamtila?