-
Mi smo odavno odustali od pretjeranih očekivanja u školi. Kao i pikula, i mi se borimo da dijete bude prihvaćeno kao cjelovito biće, jer u paketu s intelektualnim sposobnostima došle su i teškoće čitanja. Snalazimo se kako znamo i kako nam najbolje odgovara - zadatke, pokuse i slično radimo doma. Sretna sam da se dijete kako tako uklapa, a za njegove ekstra interese brinemo izvan škole (za sada). Vidim da će to s vremenom doći na svoje mjesto, već i sada dolazi pomalo kad se potrefi trenutak da se to znanje može i pokazati - npr. kad se uči novo gradivo, a on zna sve i nešto više od onoga što piše u knjizi. To mu je dovoljno. Jučer je sav sretan došao doma i ispričao kako mu je učiteljica rekla da je zadivljena načinom kako je u sekundi riješio neki zadatak "poprečki". Žena je trenutno na zamjeni - odlična je, vrlo brzo je procijenila kakvi su joj učenici i pripasala gradivo svakom posebno, ne odnosi se to samo na moje dijete. Budući da ne možemo očekivati da ostane do kraja škg, živimo u očekivanju petog razreda. Do tada, nekako ćemo se već pokrpati, uz rad doma + knjižnicu + uju, dedu, bake itd. )
-
Peterlin, tvoji postovi mi puno pomažu
Meni je bilo teško pomiriti se s tim da dijete koje ima tako velike mogućnosti dobiva ne-najbolje ocjene, osjecala sam se krivom kao da sam ja zakazala kao roditelj... No, vjerujem da ce doci sve na svoje mjesto s vremenom, u jednom trenutku kad se prestanu ocjenjivati pravilna izvedba slova od crte do crte i uredno zalijepljeni listići lektire a počnu fizika, kemija i sl. predmeti koje moje dijete smatra zanimljivima i poticajnima za učenje.
I mi smo kupili ovu novu inačicu negdašnjeg Elektropionira, a i još mi je jedna draga prijateljica poklonila set iz kemije sa solima za kristalizaciju, koje njezin lumen nije baš doživljavao, pa ćemo glad za pokusima utažiti doma. U knjižnicu se kao upisujemo već danima, ali meni je prehladno za hodanje po gradu - ostavit ćemo to za toplije dane.
đurđa, nema ni kod nas dodatnog sata... doduše, kako F ne ide na vjeronauk, ima priliku 2 puta tjedno sjediti s učiteljicom u knjižnici i prolistati koju pametnu knjigu... ona mu često, znajući njegove interese, umjesto čitanke daje Moj planet da pročita text i prepriča ga.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma