Citiraj pikula prvotno napisa Vidi poruku
korason - udaranje, vikanje i vrijeđanje nemoj dozvoliti školarcu. Koliko god da razumiješ podlogu, budite dosljedni tata, ti i baka. Nema to veze što se oni ljute ili ne ljute, bitno je da on to ne smije i da ste vi suglasni oko toga zbog njega. Naravno da ćeš se truditi da ne gomila frustracije i davati mu podršku gdje god treba, ali nemoj povezivati tješenje i ovakvo ponašanje.
Debeli potpis!

I mi imamo takvo dijete s kratkim fitiljem, ali nedopustivo je da on zbog toga terorizira cijelu obitelj. Kako Zdenka kaže, nužno je da nauči izlaziti na kraj s frustracijama. To je bitno i za dalje, jer nećeš uvijek biti u blizini i štititi ga i opravdavati. Time mu zapravo ne činiš ništa dobro.

Uostalom, uzalud mu sve iznimne sposobnosti ako se nije u stanju pristojno ponašati prema ljudima oko njega, bili to baka, tata, učiteljica ili društvo u razredu. Naučiti civilizirano ponašanje i samokontrolu bitnije je od ocjena. Ponavljam to iz dana u dan svom sinu.

Bitno je također (kao što SikaPika kaže) raščistiti situaciju odmah, jer dugotrajna ljutnja i durenje ne vodi ničemu. ALI da bi se do toga došlo, dijete mora shvatiti što radi krivo, pokušati razumjeti zašto to nije dobro i ako mu se opet dogodi, ispričati se samostalno kad se zaboravi i počne se neprihvatljivo ponašati. Ja sam vrijeđanje sjekla u korijenu, a do udaranja nismo ni došli. Udarati se može loptu ili jastuk, a ljude ne.