Citiraj seni prvotno napisa Vidi poruku
Ifi, rjesenje je istovremeno i komplicirano i jednostavno.
Deckic je (ucinili ste ga mozda takvim?) centar vase obitelji i svijeta. Ono planet i tri satelita. Dijete suraduje s vama i vasim " mentalnim slikama i mapama vase obitelji" i radi to sto planeti inace rade u odnosu na satelite. (ja ne ulazim u to da li je to dobro/lose, pokusavam samo ukazati na kauzalitete. Ne znam da li si primjetila, ali recimo ovdije na forumu kada se radi o djeci tvoji postovi so 95% o njemu i 5% o njoj.

Ako je slika obitelji cetiri ili xy planeta, onda i djeca suraduju po tom modelu.

Pri tom ne mislim na tehnicke tips i tricks, mada i oni mogu nesto olaksati, mislim o dubokoj svijesnoj i nesvijesnoj slici o polozajima i odnosima u obitelji koja je bit stvari.

Inace sam misljenja da djeca smiju biti i nezadovoljna i tuzna i ljuta, te da im i smije i treba biti ponekad i dosadno. Isto tako mislim da naglaseno postavljanje djeteta u centar djetetu ne daje sansu za razvijanje samosvijesti i samopouzdanja, mada izvana izgleda obrnuto.
Seni, jel ja ovo moram i platit ili napisat u Bibliju, kao nastavak Božje objave, ili ćeš mi dat i besplatno i mogu s time postupit po slobodnoj volji?
O čemu ti? Ti fakat imaš osjećaj da možeš uletit nekom s rečenicom - on je centar svijeta - učinili ga takvim, i koliko posto i zašto? Jel imaš ti ovlasti za ove ispade? Čuj, ni Tana Sever nije si uzela za pravo prek telefona mi dat analizu, bili smo tamo satima i riknuli 650 kn za nekakvo mišljenje. Ako stvarno imaš osjećaj da si bogom dana, javi se na pp, fino dođi, ulupaj tri sata, pa vidi tko je kome što, ili jednostavno budi pristojna, a u najmanju ruku suosjećajna. Jer ako napišem da pomalo bolesnog bistrića vodim od ambulante do ambulante i da mi muža nema i da sam umorna kao zvijer, onda sam umorna i pretpostavljam da mi suosjećanje tipa - ajoj, znači više od svih dubokoumnih analiza.
Stvarno si prosto da kažem brezobrazna.