Nekako sam se izgubila u nedostatku vremena pa nisam pratila temu, a vidim svašta se izdogađalo. Tanja_b probaj fakat s A porazgovarati. Mislim da nema univerzalnog recepta, ali sam primjetila da kada s M razgovaram kao s odraslom osobom to drži vodu. Njoj apsolutno sve moram argumentirati. Ako joj ponudim razloge zašto je nešto dobro za nju ona kaže da će prespavati i onda mi ujutro kaže da ili ne. Znam, da je stvarno razmislila o tome. Bilo bi super kad bi mi dan trajao duže, pa da imam više i vremena i strpljenja, ali to ne ide samo tako. Inače ona koja je rasturačica u matematici došla je u petak s testom s tri greške. Ništa zato. Navodim ovo čisto zato što je cijelu prošlu g svaki test donjela sa 100% točnosti. Želim samo reći da je to ponavljanje gradiva dakle čemu se sada gubi vrijeme na to ako ima novih stvari za učiti - dosano. OOOO da i opet je najbrža i opet crta na satu. Gda psihologica nam je dala košaricu. Ona ima program za darovite od cetvrtog razreda i ne može raditi s njom individualno. Ne može ili neće?! A baš sam malog vodila na obradu i Julija mi kaže da uglavnom kada se pojave tako 1-2 roditelja skole rade ustupak. Naša očito ne. A stvarno često ne znam što bi s njom pa isprobavam. Evo prošli tjedan naučiti napamet definiciju vrta i oranice je bila nuklearna fizika. Doslovce joj pokazala i onda je skontala smisao definicije ali zapamtiti riječ "obradiva" površina zemlje al nikak. Pustila ju pa svako toliko dok nešto drugo radimo pitam kakva je zemlja u vrtu. Naučila je. Pozitivno je što smo pronašli novi sport kojim je oduševljena - plivanje. Tamo se ispuca i poslije je nirvana...I veliki pomak u socijalizaciji vidim .... ove godine je u sk godinu krenula apsloutno ne opterećena. Ono ničim. Sve nekako klapa. Druži se s jednim dečkićem iz razreda. Ide k njemu on dođe k nama i baš se lijepo kuže.

Kod nas je još novost da smo prošli obradu i s malim. Čekam radionice. Totalno druga prica darovitosti od M. Ali zato perfekcionizam, strah od neuspjeha i ini problemi na n-tu potenciju žešći nego kod nje.

Petrlin ti spominješ mikroskope, pls kad ulovis vremena ajde mi na pp pošalji info koji ste nabavili neki dječiji ili???? Cijelo ljeto čitam kad stignem koji je dobar nije dobar za neko osnovno mikroskopiranje klinaca. M je sva u tome. Hvala