Citiraj quinda prvotno napisa Vidi poruku
mi to radimo s našim malenim, do sada smo dva puta... (riječ je o prvašiću)... čim primjetim kako mu jako padne nivo radoznalosti (čitaj: zanimljivih i provokativnih pitanja) uzimam(o) slobodan dan i skitamo se, gledam da se ne poklopi s najavljenim ispitivanjem
Joj, ne znam... naravno, svatko prema svojem djetetu zauzima odnos koji mu se čini optimalnim, ali ja se nikad ne bih upuštala u takvo uzimanje slobodnih dana, pogotovo kad su tako mala djeca u pitanju (niži razredi oš).
Ipak mi je cilj da školu shvati kao svoj posao, koji nije uvijek zanimljiv, ali se mora odraditi. A i dosada u školi je dio svakodnevice (kad se samo sjetim kako sam ja umirala od dosade na nekim satima u gimnaziji - i našla sam svoj način kako to prebroditi). Naravno, da se dijete jako žali na dosadu i da je ne može podnijeti, onda bih razmotrila kako mu pomoći da to prevlada. Ali nisam sigurna da su izlasci iz škole pravo rješenje U svakom slučaju, kod nas nikako ne dolaze u obzir, druga djeca možda drugačije poimaju svoju svakodnevicu.