Pokazuje rezultate 1 do 50 od 2651

Tema: Darovita djeca-kako se nositi s njihovim posebnim potrebama

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Val prvotno napisa Vidi poruku
    moja ideja je kupiti udžbenik (iz matematike) koji ne koristi ta škola pa nek rješava kad riješi zadano.
    jedino ako učiteljica bude angažirana pa sama osmisli dodatne zadatke.
    Hm, ne znam kako će vam to funkcionirati

Nemoj misliti da te želim obeshrabriti, ali ima tu još faktora (na koje ni ja nisam računala kad mi je dijete tek kretalo u školu).
    Prvo, udžbeničko gradivo njima je često dosadno, pa ako dobiju još više istog (udžbeničkog gradiva koje su već prošli), vrlo brzo će reagirati negativno na taj tip poticanja. Moj nije htio ni doma rješavati nastavne listiće koje ne mora (one za 1. razred, neobavezne). U školi - ni pod razno.
    Drugo, vrlo brzo se razvije osjećaj potrebe uklapanja među vršnjake, a to često uključuje i pravilo "ne ističi se ni po čemu što njima nije fora". Moj sin je u vrtić znao nositi knjige, enciklopedije, svašta - u školu neće ništa od toga, da mu se ne bi rugali/smijali/ispitivali što mu je to.
    Za matematiku, nabavila sam mu dodatnih zadataka u izdanju Elementa (pogledaj na njihovom webu, imaju stvarno jako zgodnih stvari za niže razrede, i nije suhoparno školsko gradivo nego zadaci za mozganje). Sam je tražio da mu to kupim. U školu nije to htio nositi.

Sad (2. razred) se prijavio za natjecanje Klokan. Skinula sam mu s weba zadatke od prošlih godina i ponudila mu da nosi u školu, da rješava kad ima lufta ili da pokaže učiteljici (jer ide ih nekoliko iz razreda). Nije htio ni čuti.
    Hoću reći, u našem slučaju, bilo kakav plan da nosi dodatne materijale u školu propada u startu.
    Da dobije takve sadržaje od učiteljice, bila bi posve drugačija priča, jer nju bespogovorno sluša i velik mu je autoritet. Ali pisala sam već svojedobno koja je bila reakcija učiteljice na takav prijedlog Dakle, ni s te strane ništa.
    Tako da nam nije preostalo drugo nego da mu takve sadržaje nudim kod kuće, a to nekad prolazi, a nekad ne (ovisno o umoru, raspoloženju, drugim obavezama, vremenskoj prognozi itd.).

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Eh, sad vidim da je tanja_b napisala isto, zapravo još preciznije.

Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

mi nismo niš testirali do upisa u školu. rasla je u sredini gdje je imala doticaj sa starijom djecom. prije škole je znala čitati i pisati velika, mala, pisana, zbrajati i oduzimati do 100, množiti do 100( ne tablicu množenja, nego zbrajajući u glavi).mi je nismo učili
    prvo polugodište joj je bilo jako dosadno. dodatni zadaci iz matematike nisu dolazili u obzir, i postojeći su joj bili previše,hrvatski isto. par puta je izjavila da ona u školi sve zna i da ne zna zašto se mora buditi, a tako je lijepo ujutro spavati. iz škole svakodnevno donosi važnije detalje: tko je s kim sjedio, kakve boje su čije hlače, što ona misli jel učiteljica s razlogom vikala, kolko je puta paula bila bolesna, tko je trčao po hodniku,tko je koga zatvorio u wc... čini mi se da su joj sada u drugom polugodištu pjesmice zanimljivije jer su malo složenije, ima nepoznatih riječi. matematika i dalje prejednostavna. rekla sam joj da si postavi cilj. npr.'mogu li riješiti te zadatke za 5 min?'
    mm i ja smo odlučili da u prvom razredu nećemo povećavati količinu 'školskih' sadržaja, nije u boravku pa ima vremena za sport, jednu kreativnu radionicu. potičemo samostalnost i druženje s drugom djecom. mislim da je to za nju sada sasvim dovoljno. vjerujem da će nakon prilagodbe na školu, zadaće, obaveze, spontano pokazati interes za nešto više. s knjigama je okružena.
    od učiteljice ne očekujem previše

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •