-
mi nismo niš testirali do upisa u školu. rasla je u sredini gdje je imala doticaj sa starijom djecom. prije škole je znala čitati i pisati velika, mala, pisana, zbrajati i oduzimati do 100, množiti do 100( ne tablicu množenja, nego zbrajajući u glavi).mi je nismo učili
prvo polugodište joj je bilo jako dosadno. dodatni zadaci iz matematike nisu dolazili u obzir, i postojeći su joj bili previše,hrvatski isto. par puta je izjavila da ona u školi sve zna i da ne zna zašto se mora buditi, a tako je lijepo ujutro spavati. iz škole svakodnevno donosi važnije detalje: tko je s kim sjedio, kakve boje su čije hlače, što ona misli jel učiteljica s razlogom vikala, kolko je puta paula bila bolesna, tko je trčao po hodniku,tko je koga zatvorio u wc... čini mi se da su joj sada u drugom polugodištu pjesmice zanimljivije jer su malo složenije, ima nepoznatih riječi. matematika i dalje prejednostavna. rekla sam joj da si postavi cilj. npr.'mogu li riješiti te zadatke za 5 min?'
mm i ja smo odlučili da u prvom razredu nećemo povećavati količinu 'školskih' sadržaja, nije u boravku pa ima vremena za sport, jednu kreativnu radionicu. potičemo samostalnost i druženje s drugom djecom. mislim da je to za nju sada sasvim dovoljno. vjerujem da će nakon prilagodbe na školu, zadaće, obaveze, spontano pokazati interes za nešto više. s knjigama je okružena.
od učiteljice ne očekujem previše
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma