Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
Baš dobar tekst!. Osobito mi ovo daje nadu:
Gifted/learning-disabled children and visual-spatial learners usually have at least one parent with the same learning pattern. Visual-spatial learners and children with dual exceptionalities tend to get smarter as they get older and often become successful adults.

Joj, kako me ovo danas pogodilo... a stvarno je istina, iako ja i ne pomišljam da imam neke smetnje. Jednostavno mi neke stvari ne idu baš glatko pa sam s godinama naučila hvatati krivine. Moje dijete (s elementima disleksije) trebalo je nacrtati neki graf iz kemije. Topljivost tvari u ovisnosti o temperaturi (nebitno), ima tablica iz koje treba crtati graf, a u knjizi milimetarski raster - tamnozelene crte na svijetlozelenoj podlozi. Mrak... Užas...Ne kažem da ja imam s tim problema, ali postoje neke stvari koje su mi vizualno baš gadne (recimo, telebanking - katastrofa, ne mogu s računa pročitati sitne brojke bez pomoćnog papira ili trokuta).

Ništ - velim ja - nema tu spasa, s trokutima nemamo šanse (probali i na drugačijem rasteru "na ruke, ali nije išlo) - diži excel - napravit ćemo graf na računalu! Ni sin ni ja ga nismo bili u stanju nacrtati. Ali smo se tako krasno snašli - upucali podatke u računalo (i to tako da je moj stariji čitao, ja pisala), isprintali grafove u rasteru i bojama koje su nam odgovarale, iz njega očitali sve što je trebalo i gotovo! Čovjek s vremenom razvije kompenzacijske metode i zapravo uopće ne misli o tome sve dok se ne ukaže ovakva nekakva stvar. A SVATKO bi mogao naći nešto što mu ne ide savršeno. Netko nema savršen sluh za glazbu, netko vizualnu percepciju, netko neznamšto treće.