Ajmo malo o perfekcionizmu, moze? Kako se nosite s time?

Nisam prije ovdje pisala jer dijete (curica, 8 godina, treci razred) nema nikakvih poteskoca koje mogu biti prisutne kod ovakve djece, ali sad u zadnje vrijeme me dovodi do ludila s tim prefekcionizmom (doduse, nije joj to od postara , nego od mame, ali svejedno me nervira).
Evo primjera - za skolu treba naci po jednu rijec iz bilo kojih stranih jezika. Nece svjetske jezike, nego one koji se manje govore. Kaze svi ce imati nesto iz talijanskog, spanjolskog, francuskog..., a ona bi nesto posebno. Ok, super mi je to i trazimo mi na netu rijeci iz nizozemskog, portugalskog, estonskog, turskog. Sve ok s nizozemskim i portugalskim, znam joj procitati rijec, ali turski bome ne znam procitati i kazem joj nek u skoli procita kako se pise. Tu nastaje lom, ona sizi, vice, dize ruke od svega. Mislim, nista strasno, skulirat ce se kao i uvijek, kasnije ce napisati nesto, ful je odgovorna, ispricat ce se i vjerojatno ce me traziti da to zajedno napravimo i nece vise siziti zbog izgovora.
Ono sto mene smeta je sto stalno ima te neke size ako nesto nije onako kako je ona zamislila (prvo je htjela traziti rijeci na japanskom i nasla sam joj ih na netu, ali nisu bile na japanskom pismu, kako je ona htjela pa je odustala) i izgubimo puno vremena i energije na nesto da bi ona na kraju odustala jer joj to nije dovoljno dobro. Sve na kraju stigne i uspije napraviti, no u medjuvremenu stradaju moji zivci.

U skoli nema nikakvih siza, voli skolu i sve vezano uz nju, ocjene su odlicne. U glazbenoj skoli isto sve super. Size su rezervirane za tatu i mene.

Meni je divna njezina ambicioznost, znatizelja i siroki interesi. U prvom razredu je u jedno popodne naucila glagoljicu i iducih godinu dana pisala pisma na glagoljici. Proslog ljeta je pozeljela uciti japanski i nizozemski (nismo joj nista napravili u vezi toga, trenutno ne stignemo). Kad treba za skolu napisati kakav referat na jednoj A4 stranici, ona se potrudi i napise knjizicu od desetak stranica.
Problem nastaje kad napravi pritisak na nas i ako joj ne stignemo isti tren pomoci, krene siza.