Dijete ti je sigurno darovito. Naravno da ćeš mu odgovarati na pitanja koja ti postavlja. Da njemu takvi odgovori nisu zanimljivi ne bi te slušao niti dalje ispitivao, okrenuo bi se svojim poslom.
To što će mu u školi vjerojatno biti dosadno ne znači da mu sada treba uskratiti odgovore na ono što ga zanima.
Takvom djetetu i ne možeš dati banalne odgovore jer je s takvim odgovorima nezadovoljno.
Moja J. bi slom živaca doživjela kad joj ne bih znala odgovoriti na pitanje a ja npr. vozim. Znalo se dogoditi da bih morala i stati negdje pa izguglat jer je njoj to u tom trenu bilo jako važno i strašno ju je smetalo ako ja ne bih znala jer kako ne znam ako sam išla u školu.
Na ništa što ona nije željela mi nju nismo mogli prisiliti niti smo željeli.
Kad je pitala odgovarali smo ili tražili odgovore, kad bismo joj nešto ponudili a ona kategorički odbijala pustili bi ju.
Čitati i pisati je naučila sama i to nam pokazala kad je ona bila sigurna, nije htjela ni čuti da joj mi išta pokažemo.
Engleski npr. isto niti čut i onda u šetnji s 4g iz vedra neba krene sipati riječi i kaže ha nisi znala da to znam.
Uglavnom, daj mu sve što traži, sve što ga zanima još ako se razumiješ u teme koje ga zanimaju fantastično.