Pokazuje rezultate 1 do 50 od 2651

Tema: Darovita djeca-kako se nositi s njihovim posebnim potrebama

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

jelena, to sto drugi ljudi "kritiziraju", to je zaista njihov problem. ti meni izgledas kao jedan zaista "autenticni" roditelj, a mislim da je to jedna od bitnih stvari u roditeljstvu.
    opusti se i uzivaj sa svojim znatizeljnim sincicem! ti si ako sam dobro shvatila u prirodnim/tehnickim znanostima, intelektualnog habitusa i potpuno je normalno da sa sinom razgovaras kako razgovaras.
    jedna od prvih stvari koje sam u roditeljstvu a i inace prekrizila je:
    -svako dijete (svaka zena...)
    -svu tu kicastu, neuvjerljivu, kakti djecju ikonografiju i u formi i u sadrzaju
    -tretiranje djece kao maloumnih bica
    -tretiranje djece kao nekih standardiziranih artefakta koji sa tocno xx dana i mjeseci mogu to i to, inece su izvan norme (ma koje norme?)
    -shvacanje/razumijevanje/ Wahrnehmung intelektualne i stvaralacke komponente covjeka u raznoraznim disciplinama kao neceg mucnog, teskog, napoprnog, sto covjek/dijete radi samo ako je bicem natjeran

inace se slazem sa ovim sto je tanja b napisala.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj seni prvotno napisa Vidi poruku
    jelena, to sto drugi ljudi "kritiziraju", to je zaista njihov problem. ti meni izgledas kao jedan zaista "autenticni" roditelj, a mislim da je to jedna od bitnih stvari u roditeljstvu.
    opusti se i uzivaj sa svojim znatizeljnim sincicem! ti si ako sam dobro shvatila u prirodnim/tehnickim znanostima, intelektualnog habitusa i potpuno je normalno da sa sinom razgovaras kako razgovaras.
    X. A što sam ja prekrižila relativno rano su i knjige o roditeljstvu, jer su one upravo "svako dijete" i miču ti tu autentičnost - zato na Rodi topicsi dr. Seers je umro, živio dr. Juul (ili tako nešto), a sigurno će doći i dr. Juul je umro, živio dr. taj i taj. Tj. opet, u raznim stilovima roditeljstva i ponudama knjiga o roditeljstvu nađeš neku svoju nišu. Mislim da ja nisam attachment parent po svom habitusu (to za mene nije autentično ), pa ću se prije naći u knjigama na tržištu koji su pod nekim skupnim nazivom "jesu li naša djeca razmažena" do knjiga koje uvjeravaju u doom and gloom ako nisi supernježan, orijentiran sto posto na dijete itd.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 18.01.2020. at 12:04

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •