Pokazuje rezultate 1 do 50 od 2651

Tema: Darovita djeca-kako se nositi s njihovim posebnim potrebama

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Ja sam uvijek na sva pitanja odgovarala tehnički-znanstveno. Otkad su počele pitati. Nema toga što nisam mogla direkt za ručkom objasniti (na opće obiteljsko/prijateljsko zgražanje )

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam uvijek na sva pitanja odgovarala tehnički-znanstveno. Otkad su počele pitati. Nema toga što nisam mogla direkt za ručkom objasniti (na opće obiteljsko/prijateljsko zgražanje )
    Suprug i ja isto tako.
    Na sva pitanja uključujući kako nastaju djeca, odakle je izašla itd.
    Moja kći je stalno bila u kupaoni sa mnom i vrlo rano je vidjela uložak.
    I to sam joj objasnila onako kako jest.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Isto...

Još pamtim nevjericu odgajateljice iz vrtića kad je naš E. kroz ogradu vidio cucke u akciji i rekao "Teta R., peseki se pare, imali budu mlade..." Dugo ga je poslije zvala "pubertet"
    S druge strane, taj je bio jedini koji je na placu prepoznao sve vrste povrća kad ih je ta ista teta tamo odvela.
    A moj stariji je isto bio takav, ali na području tehnike. Zaprepastio je tatu kad je u istoj dobi (negdje prije petog rođendana) sam instalirao igricu na računalo.

S vremenom shvatiš da ti nema druge nego pokazivati im sve što radiš, tumačiti sve onako usput, za ručkom ili tijekom šetnje. I mi smo puno puta doživjeli zgražanje okoline, ali baš nas je bilo briga. Još negdje imam scan one slikovnice "kako sam došao na svijet" (na njemačkom, ali odlična). Dobro nam je poslužilo.

I sva sreća da smo puno toga objasnili na vrijeme, jer kasnije se klinci ustručavaju pitati. Još pamtim scenu od prije 100 godina, kad sam slučajno otkrila da moj mali rođak u 12. godini ne razlikuje čemu služe bubrezi, a čemu testisi ... Takve stvari se mojoj djeci nisu događale, iako me i oni ponekad iznenade kad ne znaju stvari koje ja smatram banalnima. Na primjer, nisu znali značenje slovenske riječi "stranišće", a to može biti veliki problem . S druge strane, znali su što je ćenifa...

Kako god - povremeno mi je žao jer su te godine dječjih pitanja prebrzo prošle. Zapravo, nije toliko bitno usaditi im znanje, nego ih potaknuti da ga sami stječu - da postavljaju pitanja, razmišljaju o odgovorima i nauče način kako će sami proširivati svoje znanje.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Kako god - povremeno mi je žao jer su te godine dječjih pitanja prebrzo prošle.
    Kod nas još nisu prošle (ima 15 godina) samo se s pitanja o prirodi i društvu prešaltao na pitanja o novijoj povijesti i dnevnoj politici skoro bi mi bilo draže da me ispituje o ugljikohidratima ili fiziološkim procesima, ali to mu više nije toliko interesantno.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Kod nas još nisu prošle (ima 15 godina) samo se s pitanja o prirodi i društvu prešaltao na pitanja o novijoj povijesti i dnevnoj politici skoro bi mi bilo draže da me ispituje o ugljikohidratima ili fiziološkim procesima, ali to mu više nije toliko interesantno.
    upravo to. ali dobro dode da 14godisnjaku objasnim zivot i poluistine iz skole. izbori su sad bila odlicna prilika.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Mi smo imali zanimljivih tema u vrijeme izbora etike ili vjeronauka. Dnevna politika zanima mog mlađeg sina, a stariji baš ne mari za to.

Što se tiče ostalih tema - bratemili, već dugo ih ne mogu pratiti kad krenu razgovarati o stručnim temama (elektronika, informatika, tehnika općenito).

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •