Pokazuje rezultate 1 do 50 od 2651

Tema: Darovita djeca-kako se nositi s njihovim posebnim potrebama

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Je, al zuta je napisala "hladno tehnicki", pa si ja zamisljam ženu u sivoj haljini s girtlom, utegnutom kosom i bijelom kapicom. Suzdržana lica

Ja se trudim da bude tocno i ako je plitko objasnjeno. Nekad mi stvarno nije lako. Npr. jucer me pitao sto su to ugljikohidrati.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Npr. jucer me pitao sto su to ugljikohidrati.
    I kako si mu to objasnila?

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    I kako si mu to objasnila?
    Pa, prvo sam zastala da razmislim što da kažem i tu me usosio muž koji je rekao da su to molekule koje se sastoje od ugljika i vodika. Ne znam što mu bi
    Ja sam onda objasnila da se hrana većinom sastoji od ugljika i vodika, a da se baš od ugljikohidrata sastoji riža, krumpir, kruh itd. Suzdržala sam se objašanjavati saharide i amino kiseline i razliku između proteina i ugljikohidrata
    Al onda je logično uslijedilo pitanje što su to ugljik i vodik pa sam povukla paralelu s lego kockicama različitih boja, to je kao skužio . Vrag zna što si sad dijete misli.

Ne, nisam sretna s odgovorom

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Primjećujete li da dosta mladih ljudi nemaju pojma o svojim pravima i dužnostima?
    Začudi me da misle kako se, npr zdravstveno osiguranje, podrazumijeva. Kad napune 18, treba nešto i učiniti za to.
    Ili dokumenti, koje treba imati, rok trajanja, izmjene...Nakon 18, to je njihova briga.
    Ili ih od malena trebaju učiti roditelji ili bi i škola mogla nešto ubaciti u programe.
    Škola za život.
    Svakodnevni.
    O ugljikohidratima će učiti.
    Ma što mladih, imam doma i jednog "starog" koji zaboravlja na te stvari

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Pa, prvo sam zastala da razmislim što da kažem i tu me usosio muž koji je rekao da su to molekule koje se sastoje od ugljika i vodika. Ne znam što mu bi
    Ja sam onda objasnila da se hrana većinom sastoji od ugljika i vodika, a da se baš od ugljikohidrata sastoji riža, krumpir, kruh itd. Suzdržala sam se objašanjavati saharide i amino kiseline i razliku između proteina i ugljikohidrata
    Al onda je logično uslijedilo pitanje što su to ugljik i vodik pa sam povukla paralelu s lego kockicama različitih boja, to je kao skužio . Vrag zna što si sad dijete misli.

Ne, nisam sretna s odgovorom
    Hm... jedino ti sama možeš procijeniti koliko možeš ići detaljno s odgovorom na takva pitanja, ali nekako nisam sigurna da predškolsko dijete ima predodžbu što su to molekule ako ima, svaka mu čast, onda ima vrlo razvijeno apstraktno mišljenje.
    U nekoj dobi sam se i ja zapetljavala u slična objašnjenja, i znam da sam od "molekula" odustala. Kad je u 7. razredu dobio kemiju i biologiju, savladao je taj koncept bez ikakvih problema.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Hm... jedino ti sama možeš procijeniti koliko možeš ići detaljno s odgovorom na takva pitanja, ali nekako nisam sigurna da predškolsko dijete ima predodžbu što su to molekule ako ima, svaka mu čast, onda ima vrlo razvijeno apstraktno mišljenje.
    U nekoj dobi sam se i ja zapetljavala u slična objašnjenja, i znam da sam od "molekula" odustala. Kad je u 7. razredu dobio kemiju i biologiju, savladao je taj koncept bez ikakvih problema.
    Ma da, sigurno ću se i ja s vremenom korigirati. Jučer je posjekao taban u kadi pa se danas hvali kako mu je prošlo. Velim ja kako je dobro da nam je čista kada, a njegovo tijelo super u borbi s bakterijama. I onda krenemo o krvi i obrambenim tjelešcima, a mali pita je l imaju čekiće. Velim ja da imaju i čekiće i one puhalice za lišće i da idu po krvnim žilama i tjeraju bakterije, misleć da se vidi da se zafrkavamo, a mali razrogačio oči -Mama, je l stvarno?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •