-
Moje dijete je zbilja nadareno za računanje, al razlomke nije ni vidio. Nema šanse da bi znao svesti na zajednički nazivnik 36 i 64. Jedino ako se misli na 1/2 + 1/4, to bi znao, pogotovo na primjeru čokolade 
Ima 5 godina, zna zbrojiti i oduzeti sve brojeve, nema veze koliko znamenaka imaju, zna negativne brojeve, decimalne brojeve (zbrajati i oduzimati), nešto sitno množenje i dijeljenje. Razlomci su mi pravo čudo da neko dijete zna tako rano.
I moje dijete voli činjenice i točne odgovore. MM mu je nametao da čita neke fluidne zen ljepuškaste knjige, rezultat je da mu ja čitam pred spavanje, jer čitam ono što on hoće, često s olovkom i papirom da mu skiciram problem - npr. pomrčinu sunca ili zašto ljeto i zima i nagnuta os zemlje u odnosu na sunce. On meni isto objašnjava sa skicama onda, stalno objašnjava neke procese. Instalacije po kući - cjevovode, kabele, grijanje, hlađenje, to smo stoput provarili. Kod pedijatrice hrpa igračaka, on gleda frižidere i vanjske termometre, zašto i kako. Mene to zabavlja. Gleda crtiće svaki dan, pa zna da psi ne lete ili razgovaraju. To mu nije problem. Danas smo bili nešto na lijevoj i desnoj polutci mozga. MM samo gunđa sa strane - kompliciraš! Ima stvari koje preskočim u knjigama, kad stvarno ne znam kako bih mu objasnila. Kažem - to ti ne mogu sad objasniti. A bome sam i ja svašta iz njegovih knjiga naučila 
Ne vjerujem da će biti pisac, iako piše i zna čitati.
Ja to uopće ne vidim kao problem. I da, zna čitati već dugo, al uopće ne čita knjige, nego hoće da mu ja čitam. Čita bez veze neke natpise tipa Ovaj objekt je pod videonadzorom. Isto me ne zabrinjava što neće sam čitati knjige. Ja mu kroz čitanje svašta mogu objasniti.
Whatever will be, will be.
I da neki dan smo se vozili, cijelim putem sam mu objašnjavala što je to krađa identiteta. 
Muž se naravno zgrozio kad sam mu rekla. A ja sam to ukomponirala s činjenicom da će uskoro ići na računalo i da ne smije nikome davati svoje podatke. Nešto je i shvatio...
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma