Pokazuje rezultate 1 do 50 od 2651

Tema: Darovita djeca-kako se nositi s njihovim posebnim potrebama

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

A i ne moraš
    Zašto bi dijete trebalo biti označeno? Ni da je bolji, ni da je gori od drugih, je nebitno. Meni.
    Stvarno, čemu?

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    A i ne moraš
    Zašto bi dijete trebalo biti označeno? Ni da je bolji, ni da je gori od drugih, je nebitno. Meni.
    Stvarno, čemu?
    Kako bi to dijete bilo oznaceno?
    Tetovira mu se nesto na celo nakon testiranja? Dobije bar kod na zglob pa svi vide rezultate jer imaju citac u skoli?
    Mene sto stvarno zanima obzirom da se svako testiranje ili odlazak psihologu cesto naziva -obiljezavanjem.
    Nisam primjetila sa se isto pise kad dijete ide na testiranje za alergiju npr.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

A i ne moraš
    Stvarno, čemu?
    Zašto bi dijete bilo označeno? Bi li tako savjetovala roditelju djeteta s ADHD-om, disleksijom, mucanjem i sl.
    Nemoj ga nigdje voditi da ti ne bude označeno.
    Kakve veze ima ovo bolji ili gori? Darovita djeca nisu ni bolja ni gora, ali darovitost zahtjeva određeni pristup i može se uz stručnu pomoć olakšati i roditelju i djetetu.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

A i ne moraš
    Stvarno, čemu?
    Eh, ima ova batina i drugu stranu. Ako se naše bistro i ne sasvim prosječno dijete dosađuje u školi, pa smišlja načine kako da si skrati dan, tek tada je u opasnosti da bude okarakterizirano kao problematično i tu je etiketu jaaaako teško ukloniti.

Bolje je imati procjenu i papire unaprijed. To i roditeljima dobro dođe da se pripreme na izazove odgoja i školovanja takvog djeteta, a uz papir je puno lakše u školi braniti interese djeteta.

Bitno je naći u školi neku osobu koja razumije o čemu je riječ. Ako to nije učiteljica, možda ima netko u stručnoj službi, možda ravnatelj itd. Ali lakše je objasniti da nisi samo još jedan u nizu roditelja koji neosnovano mosle da je bas njihovo dijete posebno ako imaš papire koji to potvrđuju i još bolje, upute za učitelje.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •