Pokazuje rezultate 1 do 50 od 2651

Tema: Darovita djeca-kako se nositi s njihovim posebnim potrebama

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Nano, upravo tako.
    Mensin test je uvijek isti i piše se u kontroliranim uvjetima. Ne uspoređuje se ni s kim. Ili riješiš više od točnog postotka pitanja, ili ne. A neki spuste olovku nakon pola vremena za rješavanje.

Ne bih vjerovala procjeni nekog stručnjaka, kojeg platim ( ni ne bih platila), da mi napiše kako je predškolsko dijete darovito. Sasvim dovoljno se to vidi kad krenu u školu.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Nano, upravo tako.
    Mensin test je uvijek isti i piše se u kontroliranim uvjetima. Ne uspoređuje se ni s kim
    Kako ne, uspoređuje te s općom populacijom. Trebaš bit u najviših 2%.
    I ja se često pitam o tim kriterijima za darovite, malko mi se čine labavi nekad (moja djeca uključivo). Možda je do toga da se mjeri posebno po segmentima, pa u darovite spada i dijete koje je recimo u samo jednom području darovito?
    Inače, srednjega je testirala neplaćena psihologica, obična preko socijalnog, isto kaže da je darovit tj. da su to posebne potrebe. ja opet nisam impresionirana tom darovitošću :lool.
    Šalim se malo, djeca su mi očigledno bistra, ali ne znam, valjda je daleko od biti ponešto darovit do biti iznimno darovit. Ili ne znam šta je.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

..
    Posljednje uređivanje od Beti3 : 01.02.2021. at 20:06

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Nano, upravo tako.
    Mensin test je uvijek isti i piše se u kontroliranim uvjetima. Ne uspoređuje se ni s kim. Ili riješiš više od točnog postotka pitanja, ili ne. A neki spuste olovku nakon pola vremena za rješavanje.

Ne bih vjerovala procjeni nekog stručnjaka, kojeg platim ( ni ne bih platila), da mi napiše kako je predškolsko dijete darovito. Sasvim dovoljno se to vidi kad krenu u školu.
    I WISC za djecu je isti i piše se u kontroliranim uvjetima. Ne uspoređuje se s Jankom, Matkom i Perom nego s nekom normom isto kao i Mensin test.
    Ne gleda taj stručnjak u kristalnu kuglu pa daje procjenu. Taj stručnjak ima određenu završenu školu. Prvo se obavi razgovor s roditeljima pa razgovor s djetetom pa onda dijete piše test. Onda stručnjak opet obavi razgovor s roditeljima. Tako je to bilo kod nas.
    Nismo išli kod psihologa zato što smo mislili da je dijete nadareno već zato što je bilo određenih poteškoća.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •