Pokazuje rezultate 1 do 50 od 2651

Tema: Darovita djeca-kako se nositi s njihovim posebnim potrebama

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Nov 2022

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku

Nisam zapravo shvatila, želite li vi testiranje samo kao potvrdu onog što i sami naslućujete, ili bi vam taj papir bio potvrda za školu ili učiteljicu? Jer ako je ovo drugo, vjerojatno neće biti nekog efekta. Naš školski sustav voli mirnu, poslušnu djecu, a u darovite se doduše svi zaklinju kad postižu vrhunske rezultate sami od sebe, ali baš i ne dolaze na red kad s njima treba nešto dodatno raditi u školi. Čast izuzecima.
    Pa da vidimo je li darovit. I u kojem smjeru ici. Znaci, testiranje je nepotrebno? Ma nekako sam uvijek bila ziheras sa djecom, ne bi voljeli da bude zakinut ako je darovit. A opet, ako nece imati nikakvog efekta sto se tice skole, onda mozda bolje ne testirati?
    Doma voli citati, crtati, voli osmosmjerke, valjda je to ok? Ne bih htjela pretjerivati ..

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Fafarikula prvotno napisa Vidi poruku
    Pa da vidimo je li darovit. I u kojem smjeru ici. Znaci, testiranje je nepotrebno? Ma nekako sam uvijek bila ziheras sa djecom, ne bi voljeli da bude zakinut ako je darovit. A opet, ako nece imati nikakvog efekta sto se tice skole, onda mozda bolje ne testirati?
    Doma voli citati, crtati, voli osmosmjerke, valjda je to ok? Ne bih htjela pretjerivati ..
    Neće mu ništa biti od testiranja, tako da ga slobodno testirajte, ako želite znati na čemu ste. Ali ne očekuj efekta u školi ako se pokaže darovitim.
    Moje iskustvo sa sustavom (a imam doma maturanta, dakle iskustvo nije od jučer) - oni koji imaju volje i želje, radit će s takvom djecom dodatno bez obzira na službeni papir o darovitosti. Oni koji to ne žele, neće početi drugačije tretirati dijete zato što ima nalaz.

Da ne griješim dušu, znam da u nekim gradovima postoje centri izvrsnosti gdje se ciljano radi s darovitom djecom u nekom području, znam da i u Zagrebu sad ima dosta radionica za takvu djecu, pa testiranje može biti dobar korak u tom smjeru. Ali sve je to izvan školskog sustava.
    Ako dijete voli čitati i crtati, samo neka nastavi tako i dalje. Sve aktivnosti koje ga drže dalje od ekrana su dobre vi kao roditelji možete biti najbolji poticaj za njegov razvoj, samo slušajte i gledajte što ga zanima i čime se voli baviti.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •