Citiraj no@ prvotno napisa
U principu identifikacija darovitih je nešto što su obvezne provoditi sve OŠ (prema "Pravilniku o osnovnoškolskom odgoju i obrazovanju darovitih učenika" - može se npr skinuti na ovoj str: http://www.dijete.hr/?child=documents&nav=13 , ako nekoga zanima ) no u praksi se manjkavo provodi, najčešće zbog malog broja psihologa po školama.

Kriteriji identifikacije se obično određuju s obzirom na cilj ili svrhu programa- uvjetno rečeno - koji se kani provoditi. Kako se u školskom sustavu, preferiraju akademske sposobnosti i postignuća i kriterij se obično tako uzima - ispituju se kognitivne sposbnosti.
No@, znači li to da bi sve škole trebale provoditi takvu vrstu identifikacije? Prvi puta čujem za to, u školi nam nisu ništa spominjali, a vjerujem da bi naša učiteljica reagirala da je nešto takvo bilo u planu.
Usput, škola nam ima psihologa. Mogu li se njemu obratiti i pitati za ovo ili je to nešto što škola radi ili ne radi bez obzira na upite roditelja? Budući da s M. nikad nismo prošli ni jedno testiranje voljela bih to napraviti. Zbog nje, ne zbog sebe. Na neki način bih joj željela pomoći, ali se sama baš ne snalazim u tome, a, koliko sam shvatila, kod TS je velika gužva.
Ako želiš možeš mi poslati više podataka o tome i na pm. Rekla sam već da su mi svi savjeti dobrodošli.