-
hrenovke u lisnatom
Zapravo me ne zanima recept, nego gdje ih mogu kupiti gotove. Mislila sam da ih Ledo proizvodi, ali nema ih na njihovom webu, a ne da mi ih se raditi nego bih baš htjela kupiti.
Zna li netko?
-
hmmm pa vidi po tržnim centrima možda ima negdje :/
-
Hoces recept ako ih ne nadjes?
Zamesiti testo od 700 g brasna, 3 jajeta, dl ulja, pola case pavlake ili kis.mleka, i 2 dl mleka u kom je rastoplen kvasac, 2 kasicice soli. Ostaviti da nadodje 20 min. Podeliti testo u 6-7 jufkica, razviti oklagijom u krugove pprecnika plitkog tanjira i redjati jedan na drugi stim sto izmedju premazujete topljeni margarin. Pritisnuti krajeve da ne iscuri margarin i ostaviti da stoji 10 min.Razviti oklagijom veliku koru i seci pravougaonike 12*15 cm. Na jedan kraj staviti virslu a drugi zaseci nozem tri zareza ili crtice. Rolati virslu ka zarezima , spojiti krajeve, a zarezi budu ngore okrenuti.Premazati zumancem, posuti susamom i peci na 200. Moze i da se podeli na pola. Nije komplikovano a ukusno i lepo izgleda
http://i195.photobucket.com/albums/z...Picture009.jpg
-
Ali stvarno ih nije problem napraviti, ja ih često radim.
Treba ti lisnato tijesto od Leda i po meni idealna mjera za male kiflice (dva zalogaja) su hrenovkice od Konzuma, dva paketića (one male po 4 komada unutra).
Razvaljaš jedan dio tijesta, podijeliš da dobiješ 16 kockica. Umotaš četvrtinu hrenovkice (hrenovku prerežeš po dužini i onda napola), premažeš razmućenim jajetom, posoliš i ja pospem sa origanom. Za čas su gotove i do sad nisam nikoga čula da mu nisu dobre.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma